Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien

John Levie

Het gedonder bij RTV Amstelveen moet nu eens zijn afgelopen. Dat is zo ongeveer de boodschap van cultuurwethouder John Levie (BBA), in een brief namens B&W aan het programma beleidsorgaan (PBO) van de lokale publieke omroep. De nieuwe onrust bij de radio- en tv-zender duurt te lang, waardoor de continuïteit van de zender gevaar loopt, meldt Levie. Er bestaat conflicten tussen enerzijds hoofdredacteur en bestuur en anderzijds bestuur en medewerkers.  Volgens Levie is het ook voor die medewerkers, allemaal vrijwilligers, van groot belang dat er rust komt. Volgens hem moet er een directeur worden aangesteld om de zender(s) weer op orde te brengen. Hij zegt te betreuren dat de situatie zo uit de hand is gelopen. “Dit doet de zender en de vele vrijwilligers die er werken geen goed.” Volgens Levie moet de nieuwe directeur een “baken van rust zijn voor en richting geven aan de vrijwilligers.”

De gemeente verleent jaarlijks een flinke subsidie aan RTV Amstelveen. De nu bestaande lokale omroep kreeg – aan jaarlijkse subsidies en eenmalige bijdragen – meer dan enige voorganger. Onder meer financierde de gemeente apparatuur en de nieuwe studie. Ook werkte zij enkele malen verliezen van de omroep weg. Maar ingrijpen om de nu bestaande ruzies op te lossen kan zij niet, omdat het volgens haar in strijd zou zijn met Mediawet en de statuten van RTV Amstelveen. Het PBO, waarin verscheidene geledingen van de samenleving behoren te zijn vertegenwoordigd, is belast met het toezicht. Daaraan moet het bestuur in het bestuur van RTV Amstelveen verantwoording afleggen over de programmering en gevoerd beleid. Ook is het PBO verantwoordelijk voor de benoeming van de hoofdredacteur, die de programmering leidt.

 

Lees ook:Nieuwe hoofdredacteur RTV Amstelveen
Lees ook:Kuizenga weg bij RTV Amstelveen
Lees ook:RTL Amstelveen zorgt voor aanhoudende soap
Lees ook:Tim Lechner hoofdredacteur a.i. af bij RTVA
Lees ook:Medewerkers RTV Amstelveen eisen vertrek bestuur

4 reacties op “Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien

 1. gerben

  Als je geld hebt doe je wonderen,
  heb je het niet dan is het donderen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wouter Schreuder

  Wat een gedoe. Wat aan dit bericht ontbreekt is dat het PBO (een orgaan dat het bestuur van de omroep adviseert) de politie heeft ingeschakeld. Het PBO heeft geen zeggenschap over de dagelijkse gang van zaken. Zo had ik op persoonlijke titel of ieder willekeurig persoon ook wel iemand kunnen laten verwijderen uit het pand van de omroep. Oftewel deze hele politie-aktie had nooit mogen plaatsvinden!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. frank bikker

  Ik geef Levie groot gelijk. Laten ze ook eens kijken naar het niveau! De onderwerpen zijn nog wel grappig of informatief, maar vaak zo knullig uitgewerkt mn. sommige interviewers, dat het zonde van het geld is. Kunnen ze niet een paar keer per jaar iets goeds maken en dat onderbrengen bij AT5 of TV Noordholland. Zo zet je Amstelveen in de regio ook meer op de kaart. Maak ook eens een goede serie over de verschillende bevolkingsgroepen in onze gemeente en laat eens wat meer politiek nieuws zien. Het A’damse bos en vaak die zwaminterviews met de plaatselijke kunstenaars hebben we nu wel genoeg gezien.

    /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Snelle oplossing is dus ondenkbaar. Tenzij de stekker er uit gaat. Maar daar gaat niemand over.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.