Kinderen praten mee over inrichting speelplaats Poeloever

Kinderen mogen zelf meepraten over de inrichting van de avontuurlijke speelplaats die aan de noordelijke Poeloever is gepland. Ook komen daar een speelweide en huisvesting voor scoutinggroepen. B en W hebben een Programma van Eisen (PvE) voor het gebied vastgesteld. Mogelijk komt er op de speelwijde een ijsbaan in de winter.

 

De avontuurlijke speelplaats en de speelweide zijn bedoeld voor vijf- tot twaalfjarigen. In de ontwerpfase zal worden onderzocht of er ook een trimparcours met enkele trimelementen voor volwassenen kan komen. In dat geval wordt een natuurlijk onderscheid tussen de speelplaats voor de jeugd en de trimvoorzieningen aangebracht.

Als het technisch en financiëel haalbaar is, kan op de speelweide een ijsbaan worden gerealiseerd, voor de winter. Verder komt er een kiosk.

Het PvE bevat de stedenbouwkundige voorwaarden voor clubhuizen voor de Keizer Karel- en de Radboudgroep en een gezamenlijke botenloods voor scoutinggroepen Radboud en Livingstone. Het bestaande Italiaanse restaurant zal moeten worden aangepast en beter aansluiten bij het heringerichte gebied.

 

Lees ook:Kinderen betrokken bij ontwerp speelplaats aan de Poel
Lees ook:VVD ziet in Poels’Up stimulans recreatie
Lees ook:Daten voor singles in winterdorp Stadshart
Lees ook:‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks
Lees ook:Zes weken ‘Winterdorp’ op Stadsplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.