VVD ziet in Poels’Up stimulans recreatie

De VVD-fractie blijkt een week geleden op bezoek te zijn geweest bij Schaatsvereniging De Poelster. Zij ziet in het zwembadje in de Poel bevordering van de recreatie in het gebied. De VVD bezoekt wel vaker bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties, naar haar zeggen om ervaringen en wensen van hen te peilen.

Directe aanleiding voor het gesprek met De Poelster waren haar vragen over de kwaliteit van de ijsbaan en de ontwikkelingen aan de Poeloever rond Poels’Up (het zwembadje met horeca in De Poel). Zij wil voorbereid zijn op een strenge winter, zodat er geschaatst kan worden.

De vereniging is opgericht in 1964 en zorgt als er vorst genoeg is met vele vrijwilligers voor schaatsplezier aan De Poel. Ook zorgde zij vele jaren voor het ijsbaantje in het Stadshart en geeft schaatslessen voor jong en oud op de Jaap Edenbaan (voor meer informatie hierover zie http://poelster.nl/.

 Zorgen

De Poelster heeft zorgen over de ijsbaan aan De Poel. De veengrond waarop die ligt is poreus en zacht. Het water loopt daarmee te snel weg. Het dijkje rond de ijsbaan zou versterkt moeten worden met klei. Verder zou de vereniging graag haar activiteiten verbreden. In het Nederlandse klimaat kan in de winter meestal maar kort geschaatst worden. Volgens de VVD kwamen in het gesprek met De Poelster ‘nieuwe ideeën’ boven drijven, maar welke dat zijn deelde zij niet mee. Wel dat de mogelijkheden voor uitvoering daarvan worden verkend.

De VVD, die eigenlijk een stadsstrand wilde aan de Poel, maar een zwembadje als troostprijs kreeg, ziet daarin ‘een mooie stimulans om de sportieve en recreatieve functie van het gebied verder te ontwikkelen’.

 

 

 

 

Lees ook:Burgemeester opent landijsbaan
Lees ook:Schaatsclub wil sportcentrum aan Poeloever
Lees ook:IJsbanen bij Poel en in Middenhoven klaar voor de schaatspret
Lees ook:De Poelster opent nieuw seizoen op Jaap Edenbaan
Lees ook:Kinderen praten mee over inrichting speelplaats Poeloever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.