‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks

Op de nationale buitenspeeldag voerde GroenLinks vorige week woensdag op de avontuurlijke speelplaats achter het gemeentehuis actie voor meer nadruk op deze vorm van bewegen. Onder het motto ‘bewegen begint bij buitenspelen’ kwam onder meer Tweede Kamerlid Linda Voortman van die partij in Amstelveen de boodschap kracht bijzetten. De gemeenteraadsfractie wil accent op ‘laagdrempelig bewegen’ (vreemde uitdrukking trouwens als het om bewegen gaat, jb) in het Amstelveense sportbeleid. Er is een nieuwe beleidsvisie in de maakt en het uitgangspunt van GroenLinks daarbij is dat zij een zo groot mogelijke groep aan het bewegen wil krijgen en houden, vertelt raadslid Axel Boomgaars. “Dan moet je bij kinderen beginnen en hen in groene, uitdagende buitenlucht stimuleren gezond bezig te zijn.’De avontuurlijke speelplaats ziet de fractie als voorbeeld van goede speelvoorzieningen. Zij wil er meer van zien. Er waren medestanders aanwezig uit Ouderkerk aan de Amstel en Diemen.  “Een mooie actie, met veel leuke reacties. Nu is het zaak dat men de boodschap ook binnen het gemeentehuis tussen de oren krijgt,” zegt Boomgaars.

Lees ook:GroenLinks Kamerlid bij actie voor buiten spelen
Lees ook:Disco voor kinderen in P60
Lees ook:Raad akkoord met ‘overbodige’ motie HWC
Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:Groen Links hekelt onderwijsbeleid vol ‘loze ambities’

2 reacties op “‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks

  1. Frank bikker

    Dus!!!!! Weg met de zandbakjes en zwembadjes!

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Ook jij, Frank: blijf buitenspelen & bewegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.