Kinderen betrokken bij ontwerp speelplaats aan de Poel

Over de aan de Noordelijke Poeloever geplande avontuurlijke speelplaats gaan kinderen zelf meedenken. Samen met ontwerp- en ingenieursbureau Carve. Nog voor de zomer moet de aanleg beginnen. Leerlingen van de basisscholenPalet en Piet Hein leveren hun input. Zowel gemeente als wijkplatform Oude Dorp wil dat de toekomstige gebruikers van de speelplaats inbreng hebben bij het ontwerp. Samen met Carve maken de leerlingen een lijst van elementen die zij daarin graag zien.    

Van het Keizer Karel College wordt de onderwijsformule Technasium er bij betrokken. Brugklassers doen daarmee beroepservaring op voor de vakgebieden onderzoek en ontwerpen.

 

In dit geval kruipen zij in de rol van een ontwerper. Alle bruikbare input van de jongeren verwerkt Carve in het ontwerp. Naar verwachting presenteert de gemeente het ontwerp in april aan omwonenden en belangstellenden. Als alles volgens planning verloopt kunnen jongeren vanaf eind augustus 2009 op de avontuurlijke speelplaats terecht.

Lees ook:Inloopavond ontwerp avontuurlijke speelplaats
Lees ook:Avontuurlijke speelplaats aan de Poel geopend
Lees ook:Kinderen praten mee over inrichting speelplaats Poeloever
Lees ook:Scholieren KKC leveren plannen voor energieneutrale regio
Lees ook:Amstelveen College spoort rekenachterstand nieuwe leerlingen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.