GroenLinks: B&W blijven onduidelijk over locatie golfbaan

Hans Koot

Op de door GroenLinks schriftelijk gestelde vragen hebben B&W ontwijkende antwoorden gegeven, vindt de partij. De gemeenteraadsfractie zegt onaangenaam te zijn verrast.  Volgens GroenLinks wedt het college op twee paarden, is onduidelijk welk standpunt het precies inneemt en vindt het zowel de Middelpolder als de Bovenkerkerpolder nlijkbaar een goede locatie. “Als die golfbaan en maar komt en het college de initiatiefnemer, Loogman Vastgoed, maar te vriend houdt”, klaagt raadslid Hans Koot. Zij fractie wil de Middelpolder gewoon, net als de Bovenkerkerpolder, open houden. Zeker nu zij heeft ontdekt dat die in de Ecologische Hoofdstructuur ligt. “We gaan toch geen golfbaan midden in de natuur leggen, die we met veel moeite hebben gerealiseerd!”.

Het college vindt dat het nog steeds de regie heeft over het golfbaandossier, maar Koot denkt van niet. “Uit de antwoorden blijkt een uiterst afwachtende houding. Het heeft er veel van weg dat de provincie en niet de gemeente straks bepaalt of en waar er een golfbaan komt. Dat heeft bizar weinig met gemeentelijke regie te maken,” zegt hij. Zijn fractie verbaast zich er ook over dat B&W blijkbaar een loodzware status aan het advies van de rijksadviseur toekennen. Die suggereerde dat het golfcentrum wel in de Middelpolder zou kunnen komen. Rijk en provincie zijn tegen aanleg ervan in de Bovenkerkerpolder. Op de vraag van GroenLinks wat B&W denken over de voorwaarden die de rijksadviseur verbindt aan een golfbaan in de Bovenkerkerpolder antwoorden zij die niet als voorwaarden te interpreteren, maar hoogstens als ‘voorstellen’. Het college liet de term voorwaarden geheel voor rekening van GroenLinks en vindt zelf dat er alleen sprake is van een advies. Maar volgens Koot hebben B&W het advies opvallend slecht gelezen. “Daarin wordt letterlijk gesproken over voorwaarden. En die zijn zo stevig dat een golfbaan in de Bovenkerpolder volgens ons zo goed als onmogelijk is.”

Dat de Middelpolder in de Ecologische Hoofdstructuur ligt, komt  in de antwoorden van B&W niet aan de orde, constateert hij. Zijn fractie zegt benieuwd te zijn wat de opstelling van de andere fracties is. “Kiezen zij voor een golfbaan in de natuur of voor het zoeken naar de juiste locatie?” vraagt Koot zich af. Daarom heeft hij de kwestie op de agenda van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur gezet. Die komt vanavond (19 januari) bijeen.

Lees ook:GroenLinks: ‘Raad buitenspel gezet in kwestie golfbaan’
Lees ook:Gele kaart van groene fractie voor Levie
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:GroenLinks: stoppen nu met die golfbaan
Lees ook:GroenLinks: ‘College stuurt Golfodrama met kluitje in het riet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.