Energiezuinige koopwoningen aan Startbaan

J.W.Groot

J.W.Groot

Op de plaats waar nu nog het voormalige Amstelveen (ooit Snellius) College staat aan de Startbaan, wil ontwikkelaar Dura Vermeer 53 energiezuinige – naar Amstelveense normen ‘betaalbare’ – koopwoningen laten bouwen. Die gaan volgens het nu bestaande prijspeil € 249.000 tot € 289.000 euro (vrij op naam) kosten. Op de daken komen zonnepanelen en in de woningen warmtepompen.  B&W stellen de gemeenteraad voor aan uitvoering van het plan mee te werken. Er is een zogenoemde startnotitie ontwikkeld. Door de verhuizing naar het nieuwe Amstelveen College aan de Sportlaan, kwam het gebouw aan de Startbaan leeg te staan.  Dat wordt gesloopt.

Volgens wethouder Jan Willem Groot van wonen en milieu (CDA) kan door de noord-zuid oriëntatie van de rijtjes huizen straks veel elektriciteit worden opgewekt. “En door de warmte[pompen worden de woningen efficiënt verwarmd en gekoeld. Door de zonnecellen op de daken leveren de woningen meer energie dan de bewoners voor verwarming et cetera gebruiken. Zo slaan we samen met Dura Vermeer twee vliegen in één klap.”

Volgens zijn collega John Levie van Ruimtelijke Ordening (bbA) is het een plan de moeite waard om er de bestemming ter plaatse voor te wijziging van maatschappelijk (scholen, medische, sociale en culturele instellingen) naar wonen.  “Er is veel behoefte aan betaalbare woningen en die zijn in dit gebied prima in te passen in de bebouwingsstructuur.” De wijk kan Bovendien kan ontsluiten op de Startbaan en er is voldoende parkeerruimte in het gebied, zegt hij verder.

Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de startnotitie in zijn vergadering van 6 november en daaraan voorafgaand in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur van 15 oktober.

Lees ook:Woningbouw op plek KVGO-gebouw
Lees ook:Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)
Lees ook:Start woningbouw op plaats KVGO-pand
Lees ook:Woontoren met 100 flats vervangt kanoorgebouw
Lees ook:Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.