Woontoren met 100 flats vervangt kanoorgebouw

naamloosHet leeg staande kantoorpand op de hoek van de Beneluxbaan en de Van der Hooplaan, eigendom van Altera Vastgoed, wordt gesloopt. Er komt daar een woontoren van veertien verdiepingen met honderd appartementen, waarvan de huur volgens de gemeente ongeveer 800 euro gaat bedragen. B&W gingen daarmee akkoord.

Tot 8 september kan met tegen de plannen, vervat in een concept startnotitie, bezwaar maken. Er komt een door de projectontwikkelaar en de gemeente georganiseerde informele informatieve inloopavond op woensdag 31 augustus, van 18 tot 20 uur in het raadhuis.

De plannen passen bij de wens van de gemeente lege kantoorpanden te laten verdwijnen en er woonruimte voor in de plaats te zetten. Ook worden sommige panden, zoals het voormalige KPMG-gebouw, omgevormd. In de strook tussen de Beneluxbaan en de Startbaan zijn onlangs door Dura Vermeer ruim 50 eengezinswoningen opgeleverd in het project Greenstart en Dura wil nog eens 18 eengezinswoningen bouwen.

De nieuwe flats zijn bestemd voor mensen met een middeninkomen. Dat past bij het op doorstroming en het niet bouwen van sociale huurwoningen gerichte beleid van B&W. Overigens zit daar een particuliere eigenaar ook niet op te wachten.

Altera heeft ontwikkelaar De Nijs opdracht gegeven de nieuwe woontoren te bouwen. De bouwer heeft een zonnestudie laten maken en uit de berekeningen zou blijken dat er geen schaduw valt op de zonneweide van De Meerkamp en omliggende woningen. Daarnaast voorziet de bouwer in nieuwe parkeervoorzieningen op eigen terrein.

Tijdens informatieavond en tot 8 september kan men reageren op het nieuwbouwplan. De reacties, die overigens zelden iets aan de plannen veranderen, worden aan B en W voorgelegd. Na vaststelling van de startnotitie door de gemeenteraad op 9 november kan het college een omgevingsvergunning verlenen en start de wettelijke inspraakperiode.

 

 

Lees ook:Energiezuinige koopwoningen aan Startbaan
Lees ook:Woningbouw op plek KVGO-gebouw
Lees ook:Start bouw woontoren in Keizer Karel Park
Lees ook:Bouw appartementen in Stadshart
Lees ook:Nieuwbouw HWC in zomer ter inzage

13 reacties op “Woontoren met 100 flats vervangt kanoorgebouw

  1. Frank

    Geen sociale woningbouw, maar wel zeuren over huisvesting van asielzoekers met verblijfsstatus m.n. binnen zekere politieke kringen die ingestemd hebben met de “woonvisie ” van de gemeente Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

    800 euro? Mooi bedrag. Dan kunnen die scheefwoners uit de linkse hoek ook eens doorstromen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

    Ik weet het niet of ik nog een scheefwoner ben, sinds ik pensionado ben geworden, beste Peter, want dat bedoel je toch,hè? Wil jij trouwens 50m van een druk kruispunt wonen? En misschien zitten er nog wel leuke servicekosten aan verbonden. Dat weet niemand. Maar misschien is het iets voor jou?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      Frank, waar ik woon heb ik mijn levenlang keihard voor gewerkt.

      Misschien had jij dat ook moeten doen.

      “Ik weet het niet of ik nog een scheefwoner ben, sinds ik pensionado ben geworden, beste Peter, want dat bedoel je toch,hè?”

      Natuurlijk weet je dat, jij bent toch degene die alles weet over sociale woningen, scheefwonen en om welke bedragen het gaat? Dus je nu niet van de domme houden, dat past niet in je ‘ik deug’ propaganda.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Slimpie

    Amstelveen voor de poenscheppers, de rest maar naar de Bijlmer, het sociale afvoerputje voor de losers en de onrendabelen. Klopt ook wel , want iedereen stemt hier voor D66, VVD of de nonpartij bbA.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gerben

      Zuid-Oost knapt met de dag op.
      Met het taboe op bouwen in de Bovenkerkerpolder raakt Amstelveen de regie kwijt. Ach de Metropool Amsterdam weet wel waarheen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Piet

      “het sociale afvoerputje voor de losers en de onrendabelen.”

      Kunt u dat uitleggen? Zo heb ik mij en al die mensen die ik kende in de Bijlmer nooit gevoeld.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank

        ” levenslang keihard voor gewerkt, misschien had jij dat ook moeten dden” . Dus alleen de mensen die succes hebben gehad hebben keihard gewerkt. Nou, ik ken er genoeg die ook 40 tot 50′jaar hun keihard hun best hebben gedaan en niet zover zijn gekomen.

        En wat betreft dat scheefwonen betreft. Ik weet het echt niet, omdat de regels omtrent wat je moet meetellen in de tussentijd zijn veranderd. Ook wat toen een scheefwoner was en wat het nu precies is. Toen was ik het niet , daarna weer wel en nu?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Frank

        Ik heb 30 jaar in de Bijlmer gewerkt op diverse scholen. Er is inderdaad veel verbeterd, maar ik vraag me dan wel,af waarom de meeste basisscholen nog steeds in categorie 6 of 7 zitten. ( heeft te maken met de afkomst en scholing ouders o.a.) .De wachttijd voor een huis veel korter is vergeleken met de rest van Amsterdam en de huizenprijzen vergeleken met Diemen tot wel 30% kunnen schelen. Het aantal werkelozen en uitkeringsgerechtigden ligt ook veel hoger dan het gemiddelde.

        Bij de gemeente Amstelveen wordt ook vaak tegen de mensen gezegd die op korte termijn een woning moeten hebben. (Bijvoorbeeld pas gescheiden mannen); ” Gaat u maar informeren in Zuidoost ”

        Maw in wat Slimpie zegt, zit veel waarheid.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Piet

          “Ik heb 30 jaar in de Bijlmer gewerkt op diverse scholen. Er is inderdaad veel verbeterd,”

          En de rest van het verhaal is in B-mineur. Is dat niet een tikje tegenstrijdig?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank

            Er zwerven veel minder junks op straat en het aantal onveilige wijken is verminderd. Tevens is het niveau van het onderwijs sterk gestegen.. De gemiddelde Cito-score ligt nu > 530 terwijl vroeger dat meer 525 was. Er zijn nu diverse scholen die door de inspectie als goed beoordeeld worden en sommige zitten zelfs tegen excellent aan. Het aantal koophuizen is ook gestegen.

              /  
      3. Slimpie

        Misschien heb je zelf ook de boot gemist, Piet.

          /   Beantwoorden  / 
  5. ellejellens

    Als ze nu denken dat de huren iets van 800 euro zullen zijn, zullen de huren dus zo rond de 1000 euro komen te liggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.