Start bouw woontoren in Keizer Karel Park

Vlnr:  directeur Van der Bijl van Altera Vastgoed, directeur De Nijs van M.J. de Nijs & Zonen en Wethouder Bot .

Vlnr: directeur Van der Bijl van Altera Vastgoed, directeur De Nijs van M.J. de Nijs & Zonen en Wethouder Bot .

Met het slaan van een eerste paal startte wethouder Peter Bot van Ruimtelijke Ordening (Burgerbelangen) donderdag (2 maart) de bouw van woontoren ‘De Keizer’ op de hoek van de Startbaan en de Van der Hooplaan. Er komen 103 huurappartementen in het (middel) dure segment met volgens de opdrachtgever royale balkons. In de vrije sector worden luxe driekamer flats gebouwd met een woonoppervlakte van 74 tot 100 vierkante meter. 

Die opdrachtgever is Altera Vastgoed N.V. Het project wordt ontwikkeld door M.J. de Nijs Project III B.V. in Warmenhuizen. Van beide bedrijven waren er donderdag vertegenwoordigers met wie Bot samen de eerste paal sloeg. Het ontwerp komt van architectenbureau Rijnboutt.

Op de plaats van de woningbouw stond eerder een leeg kantoorpand. Volgens Bot is het beleid van de gemeente er op gericht dergelijke kantoorcomplexen aan de markt te onttrekken om er woningen van te maken.

De huurappartementen voor middeninkomens sluiten aan bij de overige woningbouwontwikkeling in Keizer Karelpark en passen bij de uitgangspunten van de gemeentelijke Woonagenda, zei hij. “Ze bieden bijvoorbeeld kansen aan ouderen die gelijkvloers willen wonen met een groot terras, zonder het onderhoud aan een tuin. Dichtbij het centrum, bij sportieve voorzieningen en goed bereikbaar.” Het project wordt in portefeuille ondergebracht bij de institutionele belegger Altera Vastgoed.

Altera heeft al eerder de complexen ‘De Orangerie’ en ‘De Edelstenen’ in de plannen voor Groenelaan 1 in portefeuille genomen. Evenals het al door De Nijs opgeleverde ‘de Ontmoeting’. Naar verwachting wordt De Keizer in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd. Eind dit jaar zal worden gestart met de verhuur van de woningen. Meer informatie is beschikbaar op

www.hurenindekeizer.nl .

 

Lees ook:Start bouw Groenelaan 1 in Amstelveen
Lees ook:Bouw wooncomplex 250 (vooral vrije sector) woningen gestart
Lees ook:Bouw vrijstaande huizen Park Meerlanden gestart
Lees ook:Eerste paal voor Westwijk Zuid-Oost
Lees ook:Woning- en kantoorbouw ´Brandmeester´van start

5 reacties op “Start bouw woontoren in Keizer Karel Park

  1. Frank Bikker

    Vanaf 900€ met parkeerplaats . Valt nog mee naar het begrip van Raat. Ook nog servicekosten? Maar in het Keizer Karelpark is wat overdreven en daarnaast heb je ook aan de zuid en oostkant ook nog 2 racebanen naast de deur.
    Maar weer geen enkele soc huurwoning! Toch weer die VVD, D66 ,en PvdA . Denk daar ook even aan als u straks weer in het stemhokje staat. Landelijk werkt ook lokaal door. Dat hebben we hier de afgelopen jaren wel mee mogen maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

      Ach Frank, de mensen laten zich al decennia lang in de maling nemen door de door jou genoemde partijen. Zag pas geleden op TV een horecaman die op de VVD stemde omdat hij ‘ondernemer’ was. Want ja, de VVD behartigt nu eenmaal de belangen van ondernemers. Kennelijk wist hij niet dat daarmee multinationals worden bedoeld, zoals Unilever, Philips, KLM, Aholt en dat soort bedrijven.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank Bikker

        Je hebt volkomen gelijk. Kijk naar de kleine middenstanders in het Stadshart. Bijna allemaal weggepest ten gunste van de grote jongens. Hetzelfde bij Middenhoven en Groenhof, waarbij de gemeente zelfs niet te beroerd is om stukken grond te verkopen, waardoor de leefomgeving van de omwonenden grondig verpest wordt. Ze faciliteert zelfs het bedrijf Action en de eigenaar van het wc om een goedlopende zaak met een vergunning tot 2020 in Middenhoven weg te pesten.
        Dus kleine middenstander ; Stem maar flink op de VVD, want dan weet u zeker dat uw belangen niet veilig zijn.

          /   Beantwoorden  / 
        1. P.G. van Faassen

          “weggepest”? Hoe gaat dat dan? Worden er door VVD’ers lelijke dingen geroepen tegen die middenstanders, stenen door de ramen etc.?

            /   Beantwoorden  / 
  2. Budgetcontainers

    Het is jammer hoe het gaat, maar ik ben toch benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien! Saskia

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.