Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)

 

Bot (l) en Plompen

Bot (l) en Plompen

 2015-11-20 16.30.35Op voormalige locatie van het Amstelvceen College aan de Startbaan, startte vrijdag de bouw van het complex ‘Green Start’. Dat omvat 53 energiezuinige woningen in de prijsklasse van 249.000 EUR en 399.000 EUR vrij op naam (VON).

De ontwikkeling en bouw worden uitgevoerd door Dura Vermeer. Wethouder Ruimtelijke Ordening Peter Bot (BBA) sloeg samen met directeur Jaco Plompen van Dura Vermeer Bouw Midden West de eerste paal.

Door de toekomstige jongere generatie bewoners werd een ‘bericht aan de toekomst’ begraven in de bouwgrond. “U bent één van de gelukkigen die één van de 53 woningen heeft kunnen bemachtigen”, zei Bot tegen de aanwezige kopers van de huizen. “Zo’n 1500 inschrijvingen ontving Dura Vermeer voor dit project. Hieruit blijkt hoe populair wonen in Amstelveen is. Uw woningen zijn optimaal gesitueerd. Tussen groen, scholen en sportvoorzieningen in”.

De woningen van GreenStart krijkgen een EPC van -0,2. Dat wordt mogelijk gemaakt door zonnepanelen op de daken en een individuele warmtepomp in de woning. Door dat systeem wordt meer dan voldoende energie opgewekt voor het verwarmen en koelen van de woning.

 

 

Lees ook:Start bouw 37 woningen aan Appellaan
Lees ook:Energiezuinige koopwoningen aan Startbaan
Lees ook:Start woningbouw op plaats KVGO-pand
Lees ook:Woningbouw op plek KVGO-gebouw
Lees ook:Westwijk Zuid-West veiligste keurmerkwijk 2009

Eén reactie op “Start 53 energiezuinige woningen(1500 gegadigden)

  1. Tomaat

    Het lijken wel O.K. jassen die onze “rauwrandnagel” mannen aanhebben. De vouw zit er nog in, zelfs geen spatje modder op hun snoezige kaplaarsjes. Deze mannen werken toch knoertehard voor ons algemeen welzijn in vrije sector.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.