Start woningbouw op plaats KVGO-pand

FullSizeRenderWethouder Peter Bot van Ruimtelijke ordening & Duurzaamheid (bbA) startte maandag (18 september) officieel de bouw van 18 woningen aan de Startbaan. Die worden energie-neutraal, zegt de gemeente. Stonden er ooit kantoren en scholen aan de Startbaan, in rap tempo verandert die in een woongebied. De wethouder verrichtte de starthandeling samen met Dura Vermeer en een nieuwe bewoner. Met een graafmachine werd een koker met goede wensen van de nieuwe bewoners en de krant van 18 september ingegraven.

Op de plek van de woningen stond een ooit door wijlen prins Claus geopend groot kantoorgebouw van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen. “Het heeft plaats gemaakt voor 18 energie-neutrale woningen met o.a. een warmtepomp en zonnepanelen”, zegt Bot. “Deze woningen zijn een vervolg op de door de projectontwikkelaar eerder opgeleverde en naastgelegen woningen aan de Startbaan. De bouwer maakt de woningen veel duurzamer dan volgens wet- en regelgeving verplicht is en dat doet me deugd.” Naast aandacht voor duurzaamheid is die er voor groen en voldoende parkeergelegenheid, zegt hij. Volgens Bot laat de helft van de nieuwe woningbezitters een huis achter in Amstelveen.

Aan de Startbaan verrijst ook pand De Keizer, een woontoren met ruim 100 appartementen voor starters, doorstromers en tweeverdieners in het middeldure huursegment.

 

Lees ook:Woningbouw op plek KVGO-gebouw
Lees ook:Energiezuinige koopwoningen aan Startbaan
Lees ook:Klimaat duurzamer in ABN AMRO Computercentrum
Lees ook:Half miljoen voor duurzame suggesties
Lees ook:Alleen aardgasvrije nieuwbouw woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.