Latin jazz in Noorddamcentrum

Edgar

Edgar van Asselt

EL PROJECTO  speelt vrijdag 20 november (20.00 uur) latin jazz onder de titel – ‘MATE Y MACHETE’ in het Noorddamcentrum. Dit ensemble bestaat uit vier musici. Hun optreden vindt plaats in het kader van Jazz in de Buurt, georganiseerd door stichting Tpodium.

In 2013 speelden pianist en componist Edgar van Asselt en bassist en componist José Lopretti gezamenlijk in ‘Celebração!’, een serie van negen concerten met de Braziliaanse meestercomponist Robertinho Sillva. Ze besloten om gezamenlijk een nieuw project te beginnen getiteld ‘Mate y Machete’. Ze spelen hierin hun eigen composities die de kleurrijke ritmes als Baião, Samba en Maxixi mengen met jazz en funk. Het muzikale resultaat: een tropische cocktail geïnspireerd door de magie van de Mate, (de volksdrank van Zuid-Amerika) en de kracht van de Machete, het bekende kapmes

De bezetting bestaat uit: Edgar van Asselt/piano, composities; Daniel “tato” de Moraes – gitaar;  Jose Lopretti –bass, composities; Enrique Firpi – drums.

Bandleider Edgar van Asselt begon op jonge leeftijd met muziek maken. Hij studeerde in 1997 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nog tijdens zijn studie speelde hij met Ack van Rooijen, Benjamin Herman en Eef Albers. Tijdens een studiereis in New York klikte het goed met saxofonist en ex-messenger David Schnitter met wie hij zes tournees maakte, ook op het NSJF speelde en 2 Cd’s opnam.

Daniel de Moraes, afkomstig uit Uruquay, deed zijn muziekstudie op het conservatorium van Amsterdam. Door zijn Latijnse achtergrond bespeelt hij de gitaar in diverse stijlen. Hij is een meester in Jazz, Latin Music, en zelfs pop & rock. Speelde met bekende iconen zoals Hernan Ruiz en Ivan Lins.

Jose Lopretti, eveneens uit Uruquay, heeft dus ook ’t Latijns bloed in d’aderen. Bassist bij bands als Bacán; Fra Fra Sound; Rumbatá; Tango Extremo etc. zeggen genoeg.

Enrique Firpi, ook uit Uruquay, is in zijn geboorteland een zeer populair drummer en excellent percussionist. Zijn carrière begon al op zijn veertiende als jong erkent talent; geen wonder dat hij op later moment richting Europa toog en vervolgens belandde in de Nederlandse muziek cultuur.

 

Lees ook:Amstel Big Band’ sluit ‘Jazz in de Buurt
Lees ook:Slot jazzseizoen met Braziliaanse band
Lees ook:Jazz van ‘Klatwerk 3′ in De Bolder
Lees ook:Band Marc Bischoff in Noorddamcentrum
Lees ook:Trio Anne Guus Teerhuis in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.