Band Marc Bischoff in Noorddamcentrum

 

MARC BISCHOFF

MARC BISCHOFF

Op vrijdag 1 mei (20.00 uur) speelt in het Noorddamcentrum (Noorddammerweg 1 in Bovennkerk) ‘Hi5 – Latin Drive’. de band van pianist en compinist Marc Bischoff. Deze formatie is zijn nieuwe Latin-Jazz initiatief.  

De band speelt composities van bandleider Marc Bischoff en trompettist Oscar Cordero, afgewisseld met verschillende klassiekers uit de geschiedenis van de Latin-Jazz.

Marc groeide op in Hannover DSL en begon al jong met pianospelen. Zijn eerste leermeester Kurt Klose was een van de beste Latin-pianisten van Duitsland. Met dat specifieke virus werd de kleine Marc dan ook endemisch besmet en hij ontdekte de virtuositeit van pianisten als Eddie Palmieri, Michel Camilo, Gonzalo Rubalcaba, Chick Corea, Keith Jarrett, Herbie Hancock en Bill Evans.

Later is too late

Zijn conservatorium opleiding begon bij Codarts in Rotterdam in 1995 en hij studeerde in 2001 cum laude af. Nog tijdens zijn studie werd hij als docent voor ‘Afro-Cuban Ensembles’, hoofdvak piano, gevraagd. Ook in zijn studietijd werd speelde hij in de band Nueva Manteca en later in Rumbatata, welke beschouwd mogen worden als de beste latin-salsa bands van Nederland, zo niet van de wereld.

Met deze formaties bezocht hij vele landen in Europa, het Verre Oosten alsook Latijns Amerika. Zijn eigen CD “Later is too late” luidt voor hem een nieuw tijdperk en sound van het jazz trio in.

 

De gastspelers Nils Fisher (congas), Oscar Cordero (trompet) en pianist Marc Bischoff  bestaat de band uit Samuel Ruiz (Venezuela, bas) en Enrique Firpi (Uruguay op  drums.  Het optreden is onderdeel van het project

JA.ZZ IN DE BUURT van de Stichting Tpodium.

Lees ook:The Cubop City Big Band en Sneeuwwitje in schouwburg
Lees ook:Paradigm Quartet in De Bolder
Lees ook:Zangeres Francisca Burgos & band in Anna
Lees ook:Estrella Acosta met band in Bolder
Lees ook:Berend van den Berg Trio in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.