Berend van den Berg Trio in De Meent

 

Van den Berg

Van den Berg

Het Berend van den Berg Trio speelt vrijdag 17 april (20.00 uur) in wijkcentrum De Meent. Een optreden onder de koepel van ‘Jazz in de Buurt’, wekelijks evenementen georganiseerd door de stichting Tpodium.   

Pianist Berend van den Berg studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het  Conservatorium van Amsterdam.

Hij begon zijn carrière bij het Jeff Reynolds Quintet (cd ‘Emotions’)  en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans.

Zijn muzikaal talent en inzicht maakten hem tot een veelgevraagde begeleider in diverse orkesten en vooral in vocaal Nederland, waarvoor hij vele composities en arrangementen schreef.

 

Ook schreef hij liedjes voor kindertheaterprogramma van ‘De Twee Futen’ met Karel Eijkman en Henriette Schenk en was hij pianist in de theaterproductie ‘You’re the Top’ (cd)  over het leven van Cole Porter met o.a. Willem Nijholt en Gerrie van der Klei.

 

Op het North Sea Jazz Festival begeleidde hij o.a. Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker met zijn eigen band: Het Octet. Maar hij maakte tot op heden geen opnamen van eigen werk en bands. Daar komt nu met de uitgave van zijn eerste CD New Horizons verandering in.

Met deze release wordt de eigen stijl en kunde van deze bijzonder aimabele en virtuoze pianist – tezamen met zijn mede muzikanten Erik Robaard op contrabas en Joost Kesselaar op drums – duidelijk. In de Meent zullen zij de stukken van de CD opname spelen en Berend zal daarbij vertellen hoe die tot stand zijn gekomen. Verder bestaat het repertoire uit jazz stukken van o.a. George Gershwin, Duke Ellington en Cole Porter. 

 

 

Lees ook:Musical over Cole Porter in schouwburg
Lees ook:Conservatorium studenten bij Jazz in het Dorp
Lees ook:Trio Anne Guus Teerhuis in Noorddamcentrum
Lees ook:Sanna van Vliet met band in De Meent
Lees ook:Band Marc Bischoff in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.