Trio Anne Guus Teerhuis in Noorddamcentrum

ANNE GUUS2 (1)Het trio Anne Guus Teerhuis bestaat treedt vrijdag 18 maart (20.00 uur) op in het Noorddamcentrum. Het concert wordt georganiseerd door stichting Tpodium onder het motto ‘Jazz in de buurt’. Het trio bestaat uit Tobias Nijboer op contrabas, Kristijan Krajnčan, drums, en pianist Anne Guus Teerhuis.

Na op jeugdige leeftijd een aantal jaren klassieke pianoles te hebben genoten, begon hij de jazz te ontdekken toen hij tijdens zijn middelbare schooltijd op zeker moment een gratis NRC jazz-verzamel-CD in handen kreeg en deze ging naspelen. Vervolgens kwamen daar stukken van Oscar Peterson en Michel Camilo bij, die hij later op de finale van het Petrov Concours van 1996 vertolkte. Daar aanwezig was Louis van Dijk, die hem toch het advies gaf ook klassieke lessen te volgen. Maar een ding wist hij toen wel zeker: zijn passie was jazz.

Anne Guus speelde al in 2007 samen met bassist Tobias Nijboer en drummer Kristijan Krajncan voor zijn eindexamen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij cum laude afstudeerde.

Improvisatie en interpretatie zitten hem in het bloed. In het Noorddamcentrum speelt hij met de band welbekende stukken in het reeds gevestigde repertoire en voegt daar een extra dimensie aan toe.

Tobias Nijboer ( 1985) woont in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2008 aan het Prins Claus Conservatorium volgde hij zijn Masters Degree aan het ‘SUNY Purchase College’ te New York. Dit werd mogelijk gemaakt doordat hij de prestigieuze beurs ‘Huygens’ van de Nederlandse overheid ontving om zijn studie te vervolgen. Hij kreeg daar les van enkele aldaar docerende bekende Nederlanders, zoals Jan Voogd en Joris Teepe (Groningen) en ook van Mario Rossy ( Barcelona), Kermit Driscoll, Todd Coolman en Doug Weiss (New York).

Tobias heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival (2004, ’05, ’08 ), jazzclubs in heel Nederland en Duitsland , Smalls Jazz Club en Birdland ( NYC) en trok door heel Canada ( o.a. Vancouver, Calgary , Edmonton , Victoria , Montreal , Quebec City , Toronto ) .

Drummer Kristijan Krajnčan komt uit een muzikale familie en begon op zijn vijfde op de cello te spelen, maar stortte zich op het jazzdrumstel toen hij tien jaar was. Ook studeerde aan het Prins Claus Conservatorium waar hij in 2009 afstudeerde en promoveerde aan het Sweelink in 2013 als componist filmmuziek. Als een film-componist scoorde hij in twee functies en negen korte films. Zijn reputatie is zowel in de film als ook de kunst & muziekwereld van internationale betekenis.

 

 

Lees ook:David Golek trio in Noorddamcentrum
Lees ook:Daan Kleijn Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Nadia Basurto in de Meent
Lees ook:Conservatorium studenten bij Jazz in het Dorp
Lees ook:Floris Kappeyne Trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.