Estrella Acosta met band in Bolder

De Bolder

De Bolder

De in Cuba geboren zangeres Estrella Acosta is bandleider en de initiator van ‘Esquina 25’. Die band speelt vrijdag 4 maart (20.00 uur) in De Bolder (Groenhof). Het optreden is georganiseerd door stichting Tpodium, in het kader van ‘Jazz in de Buurt’.

Estrella Acosta formeerde enkele jaren geleden de top Latinjazz muzikanten van Nederland tot haar eigen band. Gezamenlijk creëren zij een verfrissende kijk op een scala van liedjes uit de Cubaanse muziektraditie. Het brede spectrum van de Cubaanse muziekstijlen als de Bolero, Rumba, Son, Guajira, Trova, Lucumi Chants en Afro-Cubaanse jazz verschijnen in het repertoire van hun aanstekelijk vrolijke band.

Geruime tijd woont de Cubaanse zangeres inmiddels in Nederland en zij heeft hier ook al een gevestigde naam en reputatie bij het grote publiek en in de Nederlandse theaters. Op vele internationale festivals als het North Sea Jazz Festival, Curaçao Jazz Festival, Chicago World Music Festival trad zij reeds op en de komende zomer is zij te vinden op Sunfest in Londen, Canada.

Haar club data omvatten het Bimhuis (Amsterdam), Ronnie Scott’s (Londen) en SOB’s (New York)en haar optreden met het Metropole Orkest. Tot op heden bracht ze drie CD’s uit op het eStar label.

Esquina 25 bestaat uit ESTRELLA ACOSTA zang; MARC BISCHOFF piano; GERRIT JAN BINKHORST sax/fluit; SAMUEL RUIZ contrabas; ARMANDO VIDAL op drums.

 

 

Lees ook:‘Jazz in de Buurt’ seizoen sluit met Gerardo Rosales
Lees ook:Sanna van Vliet met band in De Meent
Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder
Lees ook:Jazz met Anne Chris in Villa Randwijck
Lees ook:Heavy Metal Maniacs festival in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.