Amstel Big Band’ sluit ‘Jazz in de Buurt

 naamloosMet een optreden van de Amstel Big Band onder leiding van Sven Schuster in het Noorddamcentrum wordt vrijdag 29 mei (20.00 uur) het seizoen van ‘Jazz in de Buurt’ afgesloten.  Schuster (1965, Wolfsburg, Dld) is akoestisch / elektrische bassist, muziekleraar, componist, arrangeur en dirigent.

Op jonge leeftijd begon hij achter de piano, maar al gauw stapte hij over naar zijn favoriete instrument, de akoestische bas. Hij begon zijn studie in 1984 in Graz, Oostenrijk, aan de Musik Hoch Schule tot 1988 en vervolgde zijn studie in Hilversum waar hij in 1991 zijn masters ontving. In 1992 won hij de prijs voor ‘Beste Solist’ in Leeuwarden.

Gedurende zijn verdere carrière speelde hij als sideman met vele bekende coryfeeën en toerde zo door heel Europa, Afrika, Jamaica, de VS en Canada. Daarnaast trad hij op met zijn eigen kwartet Shooster (voorloper van de Ploctones) en werd destijds gepresenteerd op het North Sea Jazzfestival.

 

Tegenwoordig is hij alom bekend als bassist in de huisband van Radio6 – The Ob6sions en begeleidt hij nog vele andere formaties, maar schrijven, arrangeren, componeren en dirigeren heeft zijn passie. De samenstelling van de Amstel Big Band ziet er verder als volgt uit.

Trompet sectie: Jenny Thorissen; Mark Smit; Leo Alleman; Sybren van Doesum. Trombone sectie: Anton Boiarskikh; Valentin Günther; Harold van Weegen; Onno Kwast. Saxofoon sectie: Wolfgang Keller; Babette Jane; Dirk Hooglandt; Ed Doorten; Jelle de Klerk. Ritme sectie: Jelle van der Meulen – Piano; Florian Hierdeis – Gitaar; Peter Boon – Bas; Mees Riechelman – Drums. Zang: Mathilde Marlon. Dirigent: Sven Schuster.

Lees ook:Amstel Big Band in Openluchttheater
Lees ook:Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof
Lees ook:Kwartet Dirk Balthaus in Noorddamcentrum
Lees ook:Sanna van Vliet met band in De Meent
Lees ook:Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.