Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck

TPODIUM_LOGOHet Robert Rook Trio heeft vrijdag 14 oktober (20.00 uur) een jazzconcert in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3. Het trio bestaat uit Robert Rook op piano, Thomas Winther Andersen op contrabas en Bart Van Helsdingen op het slagwerk. Het concert wordt georganiseerd door stichting Tpodium.

Robert Rook begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de Universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam in 1997 zijn eerste CD ‘Introducing Robert Rook’ uit. Hij maakte verschillende TV opnamen voor o.a. Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV, speelde op het North Sea Jazzfestival en was ook gastsolist met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Van zijn cd’s zijn er duizenden verkocht in Japan waar hij zéér populair is.

De laatste CD opname ‘Momentum’ van het trio zal tijdens het concert in Randwijck ruimschoots te horen zijn.

Thomas Winther Andersen is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie van musici met wie hij werkte: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm)

Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste cd ‘Spinakker’ werd bekroond met The Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013.

 

Het spel van drummer Bart van Helsdingen is meermaals bekroond. Hij werd genomineerd voor de onderscheiding Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002. Hij won de Solistenprijs van het Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Van Helsdingen speelt al jaren met tal

van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook soloslagwerk voorstellingen.)

 

 

 

Lees ook:Robert Rook Trio in De Bolder
Lees ook:Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof
Lees ook:Aantal jazz- en bluesconcerten in wijk gehalveerd
Lees ook:Lizzy Ossevoort Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Jazz trio Windstreken met speciale gasten in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.