Slot jazzseizoen met Braziliaanse band

brancka_liveIn het kader van ‘Jazz in de Buurt’ speelt ter afronding van het seizoen het Brasilian Combo Brancka op vrijdag 2 juni (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10. Een nieuwe locatie, want tot nu toe had Villa Randwijck een ruimte aan de Bourgondischelaan.

Het combo bestaat uit Elizabeth Fadel, pianio, Breno Viricimok, bas, Daniel de Moraes, gitaar en Olaf Keus, drums en Brancka, zang.

Elizabeth Fadel werd geboren in Curitiba, Brazilië. Op haar 7de begon ze al met het volgen van pianolessen op de Rosa Mística Music School. Muziek speelde een grote rol in haar leven en toen ze 18 was meldde zij zich aan bij het Parana’s Art College om muziektherapie te studeren. Even later volgde haar aanmelding bij de Escola de Musica e Belas Artes (EMBAP) voor een bachelor in piano. Zij werd toegelaten in de klas van de befaamde Russiche pianist Olga Kiun. Opvolgend pianolerares op het Brasil Conservatory of Popular Music. Op 20-jarige leeftijd begon ze het klavecimbel te bespelen.

Breno Virícimo (1988) is een bassist, gitarist en componist, geboren in de zuidelijke regio van Brazilië (Santa Catarina). Hij begon op jeugdige leeftijd met het spelen van bekende Braziliaanse liedjes op gitaar. Na twee jaar kreeg hij in de band van zijn vader een plek op de basgitaar. Na drie jaar in São Paulo als muzikant te hebben gespeeld, verhuisde hij naar Europa om aan het Conservatorium van Amsterdam (2009-2015) te studeren. Momenteel werkt Breno samen met de zanger/schrijver Michael Prins, YesSister/JazzSister, ReSamba (akoestische gitaar) en met zijn eigen band.

 Uruguay

Daniël de Moreas is geboren in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Daniel was vanaf zijn vroege jeugd blootgesteld aan een breed scala van muziek aangezien zijn vader, reeds een bekende gitarist en songwriter in Uruguay, was die hem inspireerde om muzikant te worden.

Al vroeg was hij met veel belangrijke Uruguayse artiesten, zoals Ruben Rada (Grammy Winner 2011) en Jorge Drexler (Oscar winnaar 2005) op toer en bezig met een mondiale carrière.

 Mix

Olaf Keus werd in Amsterdam geboren. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Rotterdam, de ‘Conjuncto Folclorico National de Cuba’ en oefende percussie/drums in Afrika, New York en in Brazilië. Werd over tijd een meester in het mixen van Jazz met Paramaribop, Braziliaanse en Cubaanse smaken. Naast het spelen met internationaal gerenommeerde artiesten, zoals de Braziliaanse Diana Miranda, de Cubaanse pianist Ramon Valle, Nippy Noya, Deborah J. Carter, speelde hij zes jaar lang in de band van de legendarische saxofonist en zanger Rosa King.

Toneelschool

Brancka, Brechtje Kraan, is een autodidactisch muzikante/zangeres.

Na de toneelschool te hebben afgerond heeft ze zich meer op het zingen toegelegd. Bekoord door het rijke palet aan ritmes en melodieën zingt Brancka Braziliaanse Bossa’s in de stijl van Astrud.

Geïnspireerd door de legendarische zangers als Elis Regina, Gal Costa en João Gilberto brengt zij de klassieke Samba’s en Bossa Nova’s van grootheden als Tom Jobim, Djavan en João Bosco. Deze krijgen door Brancka’s gevoelige stem en persoonlijke interpretatie een verrassend eigen karakter.

 

Lees ook:Latin jazz met 4 Sure in Noorddamcentrum
Lees ook:Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck
Lees ook:The Guitar Syndicate in De Meent
Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum
Lees ook:Amstel Big Band bij slot jazzseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.