Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck

TRIO BARU B&WHet Braziliaanse Gitaar Trio Baru, donderdag 29 oktober (20.00 uur) in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3, is bezig met een promotietoer door West Europa. Het treedt op in het kader van het World Music programma van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Jazz in de Buurt’.

De gitaristen Bosco Oliveira, Nelson Latif en percussionist Rafael dos Santos maken deel uit van de nieuwe line-up van Trio Baru. De muzikanten hebben verschillende muzikale achtergronden: Nelson, in de Choro, Bosco, in de Spaanse Flamenco en Rafael, in de regionale stijlen van zijn geboortestreek, Maranhão. In 2011 kwam hun eerste album uit, genaamd Alma Brasileira.

Nelson Latif begon zijn studie zijn veertiende. Tijdens de jaren 90 verhuisde hij naar Amsterdam en begon op te treden op de ‘cavaquinho’, een instrument dat sindsdien zijn handelsmerk is geworden. Hij keerde terug naar Brazilië in 2001, waar hij Trio Baru oprichtte.

Als akoestisch en cavaquinho gitarist vormde hij zijn muzikale identiteit in de legendarische jazz-scene van de jaren 1980 in São Paulo. Met wortels in choro en jazz fuseert hij Braziliaanse stijlen en een klassieke gitaar techniek met diverse muzikale invloeden. In zijn melodische frasering hoort men zelfs de bebop, doorvlecht met Braziliaanse syncopen. Als solist werkt Latif samen met diverse kunstenaars en coördineert hij educatieve projecten voor universiteiten en culturele instellingen in de hele wereld.

 Klassiek

João Bosco de Oliveira werd geboren in Brasília in 1967, en begon zijn gitaar studies op acht jarige leeftijd. Hij studeerde aan Escola de Música de Brasília en Universidade de Brasília, waar hij in 1992 afstudeerde. Bosco nam deel aan verschillende internationale gitaar competities en won er vier.

Hij trad op in zijn land in vele Braziliaanse steden en ontvangt vaak superlatieve recensies in de Braziliaanse pers. Hij is coördinator van de klassieke gitaar-afdeling van de Escola de Música de Brasília, waar hij sinds 1993 doceert.

 Docent

Rafael dos Santos, drummer en percussionist, is bekend om zijn muzikaal ritmische diversiteit. Hij is een specialist in het mengen van de traditionele stijlen van de Afro-Braziliaanse muziek met moderne jazz. Rafael is een docent aan de gerenommeerde choro scholen Rafael Rabello, in Brasília. Naast het spelen met Trio Baru, kan hij ook worden gezien als ‘sideman’ rondom een aantal van Brazilië’s ster zangers. http://triobaru.com/home.html

 

Lees ook:The Guitar Syndicate in De Meent
Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum
Lees ook:Floris Kappeyne Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Daan Kleijn Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Braziliaanse uitbundigheid onder A9-viaduct

2 reacties op “Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck

  1. Herrie

    Weer heeeeeeele grote RECLAMES en ongevraagde FILMPJES van Peugeot die opstarten. Johan Bos, al heb je niet op je eigen pc het duikt elke keer weer de kop op. Site wordt moeilijk leesbaar zo! Adblocker wanted for Amstelveen Blog!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    Dankzij de Adblock browser heb ik daar gelukkig geen last meer van. De exploitanten van dit weblog zijn te gulzig naar reclame-inkomsten. Daarmee bereiken ze het tegendeel. Wie het onderste uit de kan wil hebben..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.