Gezin blijft door kinderpardon in AV

 

Burg. Mirjam van 't Veld

Burg. Mirjam van ‘t Veld

Dankzij het kinderpardon, mag een buitenlands gezin te Amstelveen vijf jaar langer in Nederland blijven en kreeg daarvoor een verblijfsvergunning. Dat heeft de burgemeester van staatssecretaris Teeven te horen gekregen. Het pardon houdt in dat kinderen die op hun 18e langer dan vijf jaar in Nederland waren en asiel hebben aangevraagd daar kunnen blijven.

Dat pardon gold eerst alleen voor kinderen die ‘in beeld’ waren bij de diensten op het gebied van vreemdelingen, maar niet voor hun leeftijdgenoten die bij gemeenten bekend waren en gewoon op school zaten. Daartegen hebben burgemeesters, onder wie voormalig waarnemend Amstelveens burgemeester Fred de Graaf, zich verzet. Ook de huidige burgemeester Mirjam van ’t Veld deed dat in haar vorige gemeente.

Aan het kinderpardon ging een jarenlange strijd vooraf voor de erkenning van de rechten van ‘gewortelde kinderen’, meldt Van ’t Veld in een brief aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van de brief van de burgemeesters bekeer de staatssecretaris 92 gezinnen opnieuw. Vijftig, mogelijk 75 gezinnen, komen alsnog in aanmerking voor een verblijfsvergunning, waaronder dat met een dochter op een van de scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen. De burgemeester zegt daat verheugd over te zijn.

 

 

Lees ook:Raad tegen willekeur kinderpardon
Lees ook:Amstelveen steunt kinderpardon asielzoekers
Lees ook:Vluchtelingen boos door vertraging IND
Lees ook:Burgemeester over reis naar India op ‘haar” WNL
Lees ook:Nu 110 vluchtelingen in noodopvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.