Gemeente bezorgd over financiele gevolgen Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeente maakt zich zorgen over het feit dat zij niet precies weet wat de per 1 januari 2007 ingevoerde Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) haar gaat kosten. De financiele risico´s zijn volgens verantwoordelijk wethouder Tan moeilijk in te schatten, omdat onduidelijk is hoeveel geld er via het gemeentefonds van het Rijk komt. "Alle gemeenten zitten in hetzelfde schuitje," zegt zij.

 

Het college van B en W stelt de raad voor alleen de budgetten voor 2007 vast te stellen. Vooral de uitkeringen op basis van de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG), de toename van de extramurale woonunits en de Wet op de jeugdzorg zij onzekere factoren voor de gemeente.

Verantwoordelijk staatssecretaris mevrouw Ross-Van Dorp (VWS) is een onderzoek gestart of gemeenten geld te kort komen om volgend jaar te voorzien in de vraag naar huishoudelijke hulp. Dit onderzoek zal voor 1 maart 2007 worden afgerond. De gemeente Amstelveen gaat zelf na welke monitoringssystematiek voor de korte termijn inzicht kan geven om de eigen financiële consequenties te inventariseren. Vanzelfsprekend om in te spelen op veranderingen en te gebruiken om eventueel het beleid bij te sturen.

Lees ook:Decentralisatie welzijn ook taak van Stadsregio
Lees ook:Amstelveen in top 5 digitale dienstverlening gemeenten
Lees ook:Fusie Amstelrade bijna rond
Lees ook:Politiek geschokt over 15 miljoen gemeente op IJslandse bank
Lees ook:Kon brandslachtoffer Kolkman alleen wonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.