Kon brandslachtoffer Kolkman alleen wonen?

Kon de bij een grote brand in een flatgebouw aan Logger begin dit jaar omgekomen kunstenares Margreet Kolkman  eigenlijk nog wel zelfstandig wonen of was zij in feite een gevaar voor zichzelf en anderen? Op die vraag moet een onderzoek antwoord geven. Uiterlijk in april gaat een rapport van het in opdracht van B&W uitgevoerde onderzoek naar de gemeenteraad.

Helemaal te voorkomen zijn dodelijke ongelukken bij branden en andere rampen niet, constateren B&W. Maar zij willen die wel tot het uiterste minimum beperken.

Over de in de flat aan Logger wonende vrouw circuleerde onder omwonenden het bericht dat zij dement zou zijn. B&W willen weten of dat zo is, welke soort zorg aan haar werd verleend en wie daarvoor verantwoordelijk was. En of een verantwoordelijke instantie zich wel goed van haar taak heeft gekweten.

Een vraag die B&W ook beantwoord willen zien, is of de gemeente van de situatie van de vrouw op de hoogte had kunnen zijn. Dan komt ook de vraag aan de orde van welke gegevens de gemeente wegens privacy wetgeving verstoken bleef. Het college zegt dat de gemeente van de gebeurtenis moeten leren.

 

Lees ook:Gemeente onderzoekt dood M. Kolkman
Lees ook:Informatieplicht zorgaanbieders scherper
Lees ook:Brand Logger door gebrek samenwerking zorg
Lees ook:Onderzoek naar behoefte aan kinderopvang
Lees ook:Gemeente bezorgd over financiele gevolgen Wet maatschappelijke ondersteuning

Eén reactie op “Kon brandslachtoffer Kolkman alleen wonen?

  1. frank

    Deze berichten gaan inderdaad door de buurt. Ook komt het bij mij zeer bevreemdend over van die vraag “wegens privacyregels verstoken bleef”. Is dat je verschuilen, zal menigeen zich afvragen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.