Amsterdamse ambtenaar in directie gemeente

Bartho Boer

Bartho Boer

Een week geleden blijken B&W de Amsterdamse ambtenaar Bartho Boer (34) te hebben benoemd tot directielid van het ambtelijke apparaat voor Amstelveen en Aalsmeer. Verwacht wordt dat hij in juli hier aan de slag gaat. Hij is, volgens de gemeente op voordracht van de directie zelf, gekozen uit honderd sollicitanten. In Amsterdam is Boer hoofd Bestuursvoorlichting, waarbij voorheen wethouder Herbert Raat werkte, die nu in Amstelveen personeelszaken in zijn portefeuille heeft.  Boer studeerde politieke wetenschappen in Leiden en had daarna al verscheidene banen. Hij werkte, voordat hij in de functie terecht kwam die hij nu heeft, bij de Universiteit Leiden, KPMG en de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam. Recent won hij de Publieksprijs in de verkiezing Jonge Ambtenaar van 2013.

De directie van de ambtelijke organisatie Amstelveen-Aalsmeer wordt uitgebreid van 3 naar 3,7 formatieplaatsen. De fusie van de organisaties van beide gemeenten (uitbreiding met 140 formatieplaatsen), de drie grote decentralisaties in het sociale domein (50 miljoen extra omzet) en de crisis in het vastgoed maken volgens de gemeente de uitbreiding noodzakelijk. Twee van de drie nu zittende directeuren gaan in 2015 met pensioen. Daarom wilde het college nu reeds al in de opvolging voorzien om de continuïteit te borgen en ‘de werkdruk hanteerbaar te houden.’

De zittende directie heeft de keuze voorgelegd aan een delegatie van afdelingshoofden en de Ondernemingsraad, om vervolgens unaniem een advies tot benoeming aan het college voor te leggen, zegt de gemeente. Herbert Raat zegt blij te zijn met de versterking van de directie met jong talent en uit te zien naar samenwerking met Boer.

 

Lees ook:Bartho Boer alweer weg bij gemeente
Lees ook:Herbert Raat lijsttrekker voor VVD
Lees ook:Van fraude verdachte ambtenaar gemeente dinsdag voor rechter
Lees ook:Raat: Rappprt over A9 klopt soms niet
Lees ook:Gemeente onderzoekt schoolverzuim bij ROC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.