Bartho Boer alweer weg bij gemeente

 

Bartho Boer

Bartho Boer

Na anderhalf jaar vertrekt de bejubelde algemeen directeur van de gemeente Bartho Boer (35) al weer. Hij zou gemeentesecretaris Rein Schurink opvolgen, die over enige tijd ment pensioen gaat, maar wordt nu hoofd communicatie bij de NS, een afdeling met ongeveer 50 mensen. Topman van de NS is Timo Huges, die ruim een jaar geleden vertrok als CEO bij de nu door diens opvolger gereorganiseerde veilingcoöperatie FloraHolland. De organisatie kostte 22 miljoen euro en leverde vorig jaar een fors verlies op.

Boer vertrekt plotseling en heeft de ambtelijke organisatie nogal overvallen. Zelf zegt hij het bij de gemeente best naar zijn zin te hebben gehad, maar dat de NS voor hem een kans was die hij niet kon laten lopen. Zoals de vorige burgemeester, Jan van Zanen, óók vertelde heel veel van Amstelveen te houden, maar toch naar Utrecht te vertrekken. Omdat, zoals hij zei, de kans daar burgemeester te worden ‘once in a lifetgime’ zich voor hem zou kunnen voordoen. Verschil was wel dat Van Zanen al heel lanbg in Utrecht had gewoond, er zijn vrouw leerde kennen, er twaalf jaar lang wethouder was en zijn kinderen ere zag opgroeien.

Boer lijkt gewoon een carrièrejager, die – zoals in zulke gevallen gebruikelijk – de bekende ‘nieuwe uitdaging’ voor zich ziet. Net als de kersverse burgemeester Mirjam van ’t Veld, die natuurlijk ook Amstelveen inruilt voor hogere bestuurlijke en / of politieke regionen als de kans zich voordoet.

Namens het college van B&W zegt wethouder Herbert Raat (personeelszaken) dat die het vertrek van Boer betreuren. Er was gewerkt aan zijn voorbereiding op de functie van gemeentesecretaris, maar daarmee kan men nu opnieuw beginnen. Raat heeft er dus, met alle felicitaties in de richting van Boer, gemengde gevoelens bij.

 

 

Lees ook:Amsterdamse ambtenaar in directie gemeente
Lees ook:Ministerraad achter Van Zanen als burgemeester Utrecht
Lees ook:Jan van Zanen heeft prostaatkanker
Lees ook:Raat: ‘Van Zanen is ongeduldig’
Lees ook:‘Lieve Jan, we zullen je ontzettend missen’

Eén reactie op “Bartho Boer alweer weg bij gemeente

  1. OpenDiscussie

    Het ‘grote geld’ schijnt bij dit soort lui altijd de insteek te zijn ipv empathie naar de plaatselijke bevolking. Even een leuk netwerk opbouwen en vervolgens vertrekken. Niks nieuws toch onder de zon?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.