Herbert Raat lijsttrekker voor VVD

Herbert Raat

Herbert Raat

Leden van de lokale VVD hebben  in een niet openbare vergadering wethouder Herbert Raat (46) gekozen als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen, die in maart volgend jaar worden gehouden. Het bestuur had hem als lijsttrekker voorgesteld en de vergadering nam de voordracht unaniem over, meldt de afdeling. Hoeveel leden er aanwezig waren is onbekend.

Raat was ook in 2010 was Raat het gezicht van de partij in Amstelveen bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. Volgens bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli heeft Raat in zijn eerste periode als wethouder van onder meer Financiën en Onderwijs getoond een actief bestuurder te zijn, die problemen weet aan te pakken en het belang van de stad voorop stelt.

Herbert Raat kwam in 2006 in de gemeenteraad. In  2010 werd hij wethouder, met een centrum rechtste coalitie, nadat D66 als grootste winnaar arrogant haar hand had overspeeld en alle linkse partijen in de oppositie werden gedreven. Raat zag kans met twee eenmansfracties een kleine meerderheid te vormen.

Voordat hij wethouder werd, werkte Raat bij de gemeente Amsterdam als woordvoerder van de wethouders Bea Irik, Rob Oudkerk, Ahmed Aboutaleb en Lodewijk Asscher. Herbert Raat werd geboren op 11 mei 1967 in Doetinchem.  Tussen 1986 en 1988 werkte hij in en reisde hij door Amerika en Israël. Terug in Nederland werkte hij in de houthandel van zijn familie in Zutphen en in 1992 ging hij rechten studeren in Amsterdam, wat hij overigens niet afmaakte. . Tijdens zijn studie werd hij lid van het bestuur van de Amsterdamse VVD.
Tussen 1998 en 2001 was hij deelraadslid voor de VVD in Westerpark. Daarna werkte hij als persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Stef Blok. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Behalve Financiën en Onderwijs, heeft hij in zijn portefeuille: Jeugd, Handhaving / Vergunningen, A9, Natuur en Milieu Educatie en Personeelszaken bij de gemeente. SAls nevenfunctie is hij lid van het Algemeen Bestuur Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Lees ook:Weth. Herbert Raat weer lijsttrekker VVD
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg
Lees ook:OCA-fractie verliest kort geding, Fokkink lijsttrekker af
Lees ook:Gemeente: zorg over leiding ziekenhuis
Lees ook:Herbert Raat doet aangifte tegen meisjes in metro

2 reacties op “Herbert Raat lijsttrekker voor VVD

  1. gerben

    Four more years. Gefeliciflapstaart, beste Herbert!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Elly

    Echt een verrassing!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.