Gemeente: zorg over leiding ziekenhuis

Herbert Raat

Herbert Raat

B&W maken zich grote zorgen over de leiding van Ziekenhuis Amstelland, nu kort na elkaar de twee leden van de Raad va Bestuur, onder wie voorzitter Jacques Moors, zijn opgestapt. Wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) deelde dat woensdagavond mee in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Harry van den Bergh.

Hij kondigde een gesprek aan met het ziekenhuis, waar in interim-manager is aangesteld. “Daarna kom ik er op terug”, beloofde Raat. Van den Bergh zei ervan uit te gaan dat er na de gesprekken een degelijk onderzoek komt.

Beseffend dat de gemeente formeel niet verantwoordelijk is voor wat er in het ziekenhuis gebeurt, toonde hij zich toch ongerust. Een onrust die B&W delen.

In december stapte na tien jaar zijn bestuurder Hans Broertjes op.

Van den Bergh wil dat de raad wordt geïnformeerd over de oorzaak van het vertrek van de leiding. Raat zegde die informatie toe.

Ook wil Van den Bergh weten of er gevolgen zijn voor de unieke specifiek Joodse voorzieningen in het ziekenhuis, ooit voortgekomen uit een fusie met het Centraal Israëlitisch Ziekenhuis in Amsterdam.

 

 

Lees ook:Vertrouwensbreuk oorzaak vertrek directie ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe bestuursvoorzitter ziekenhuis
Lees ook:Voorzitter bestuur ziekenhuis weg
Lees ook:Gemeente vindt ziekenhuis belangrijk voor inwoners
Lees ook:Drie dagen festivalherrie teveel van het ‘goede’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.