Vertrouwensbreuk oorzaak vertrek directie ziekenhuis

Ziekenhuis-Amstelland[1]Een vertrouwenscrisis lag ten grondslag aan het vertrek van bestuursvoorzitter Jacques Moors bij Ziekenhuis Amstelland, kort nadat ook directielid Hans Broertjes al was vetrokken. De Raad van Toezicht constateerde dat er een breuk in het vertrouwen was ontstaan tussen de directie en de medisch specialisten van het ziekenhuis. Dat meldt wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) aan de gemeenteraad.

Eerder al hadden B&W hun zorg over de gang van zaken bij het ziekenhuis uitgesproken, in reactie op vragen van raadslid Harry van den Bergh (PvdA). Raat heeft inmiddels gesproken met de Raad van Toezicht. Hoewel hij aangeeft dat de gemeente formeel geen bevoegdheid heeft in het ziekenhuis, vindt hij wel dat inwoners dichtbij huis goede medische voorzieningen hebben. De wethouder heeft ook gesproken met Moors. Na zijn vertrek is Ad Huijsmans als interim-bestuurder door de RvT aangesteld. De Raad wil de kosten omlaag brengen en efficiënter gaan werken in het ziekenhuis, wat – zegt Raat – trouwens voor veel ziekenhuizen in Nederland geldt.

In het kader van de al bestaande samenwerking met VU Medisch Centrum worden taken daarheen gebracht. Clustering van specialistische zorg in dat (grotere) centrum is volgens Raat een van de oplossingen, terwijl Ziekenhuis Amstelland zich dan zou kunnen richten op chronische aandoeningen, kleine ingrepen of poliklinische zorg.

Raat: “Niet meer elk ziekenhuis kan alles doen. Kleinere ziekenhuizen moeten zich specialiseren.” Aan de gemeenteraad laat hij in een brief weten met de Raad van Toezicht te hebben afgesproken dat die B&W actief informeert over ontwikkelingen die van belang zijn voor Amstelveen. Ook willen RvT en interim bestuurder de raad informeren over de visie en de toekomst van Ziekenhuis Amstelland. Binnenkort krijgt de gemeenteraad daartoe een uitnodiging. Van den Bergh wil bijvoorbeeld weten of er gevolgen zijn voor de unieke specifiek Joodse voorzieningen in het ziekenhuis, ooit voortgekomen uit een fusie met het Centraal Israëlitisch Ziekenhuis in Amsterdam.

 

Lees ook:Gemeente: zorg over leiding ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe bestuursvoorzitter ziekenhuis
Lees ook:Gemeente vindt ziekenhuis belangrijk voor inwoners
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100
Lees ook:Voorzitter bestuur ziekenhuis weg

2 reacties op “Vertrouwensbreuk oorzaak vertrek directie ziekenhuis

  1. Frank Bikker

    Een apotheek die altijd bereikbaar (24/7) zou zeer prettig zijn. Midden in de nacht of in het weekend medicijnen laten bezorgen vanuit VU of AMC per taxi is toch ook een beetje duur, als je op dat moment geen mensen hebt waarop je terug kunt vallen.

    Daarnaast zijn de Joodse voorzieningen zeer belangrijk. Deze zijn nergens anders in deze regio te vinden en als ondergebracht worden bij een mega-instelling raken ze ondergesneeuwd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Piet

    Vertouwensbreuk binnen B&W te Amstelveen zon meer schade brengen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.