Gemeente vindt ziekenhuis belangrijk voor inwoners

Ziekenhuis-Amstelland[1]Hoewel de gemeente geen formele en financiële bevoegdheid heeft voor het met verliezen kampende Ziekenhuis Amstelland, zegt wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) dat zij het eventueel wel wil steunen om het te versterken. Maar dat kan alleen in de ‘randvoorwaardelijke sfeer’. Concreet betekent het bijvoorbeeld dat de gemeente het ziekenhuis ter wille denkt te kunnen zijn op het gebied van bijvoorbeeld bestemmingsplannen voor een parkeerterrein enzovoort.

Raat herinnert er in een brief aan de gemeenteraad aan dat hij in april van dit jaar over de toen al zorgwekkende situatie met het ziekenhuis, heeft gesproken.

De raad van bestuur was opgestopt en als interim-bestuurder was Ad Huijsmans aangesteld.

Het is voor inwoners van belang dat er goede medische voorzieningen in de nabijheid zijn, vindt Raat. Dat standpunt is wat hem betreft sinds april ongewijzigd. De jaarrekening van het ziekenhuis vertoont over vorig jaar een miljoenenverlies en verwacht dat ook dit jaar. De accountant waarschuwt voor ‘onzekerheid omtrent de continuïteit’ en het ziekenhuis omschrijft de financiële situatie als ‘niet sterk’.

Volgens Huijsmans moeten de ingezette maatregelen leiden tot een gezonde financiële positie binnen nu en drie jaar, meldt Raat. “Naast de financiële stand van zaken, kijkt het ziekenhuis al langere tijd naar hun positie in de regio. Mede gezien concurrentie van grote academische ziekenhuizen en private klinieken in de omgeving.”

 

 

 

Lees ook:Ontslag directie ziekenhuis kostte ruim half miljoen
Lees ook:Vertrouwensbreuk oorzaak vertrek directie ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe bestuursvoorzitter ziekenhuis
Lees ook:Meer zorg geboortecentrum ziekenhuis
Lees ook:Voorzitter bestuur ziekenhuis weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.