Weth. Herbert Raat weer lijsttrekker VVD

Herbert Raat

Herbert Raat

Wethouder Herbert Raat wordt weer lijsttrekker voor de VVD bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Dat heeft de maandag gehouden ledenvergadering van de afdeling Amstelveen en omstreken unaniem besloten, meldt zij.

Media werden er, zoals te doen gebruikelijk voor alle politieke partijen in deze stad (met uitzondering van de ChristenUnie), niet uitgenodigd. De wethouder heeft volgens een persbericht van de partij gezegd het een voorrecht te vinden opnieuw als lijsttrekker te zijn gekozen en leden, bestuur en fractie te hebben bedankt voor het in hem gestelde vertrouwen.

“Ondank de economische crisis staat Amstelveen er goed voor. ‘Een verleden heb je, toekomst moet je maken’, vind ik altijd een mooi citaat. Het is geen vanzelfsprekendheid dat het goed gaat, elke dag zullen we voor Amstelveen moeten knokken”, zei hij.

 Tafelzilver

Volgens Raat is het belangrijk de gemeentelijke financiën op orde te houden. “Zo worden we niet gedwongen ons ‘tafelzilver’, zoals groen en de sportvelden, in de uitverkoop te doen. Ik blijf me graag voor u en de rest van Amstelveen met hart en ziel inzetten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de gemeente blijft waar je graag wilt wonen en ondernemen. Een plaats waar onze kinderen goed kunnen opgroeien en waar je oud wilt worden.”

Herbert Raat is voor de derde keer gekozen als lijstrekker. Volgens de afdeling op grond van ‘bewezen ervaring en tomeloze inzet voor Amstelveen’. Dat zei bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli. Hij krijgt in de campagne de support van een team. Sinds 2014 beheert Herbert Raat als wethouder de portefeuilles financiën, zorg en gezondheid, wonen, A9, vastgoed, Stadshart en personeelszaken.

 

 

 

Lees ook:Herbert Raat lijsttrekker voor VVD
Lees ook:Raat wil blijven na verkiezingen
Lees ook:Herbert Raat fractievoorzitter VVD
Lees ook:Herbert Raat doet aangifte tegen meisjes in metro
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg

Eén reactie op “Weth. Herbert Raat weer lijsttrekker VVD

  1. Rotary-vriendje

    Raat ziet zijn houdbaarheidsdatum verstrijken.

    De reden dat hij niet naar de landelijke politiek is gegaan is opmerkelijk. Te weinig kwaliteiten? Geen idee? Maar vermoedelijk wil hij zelf niet omdat hij natuurlijk nooit meer zo’n luxe en aaibare positie krijgt ergens anders. Een laffe reden. Dus de heer Raat gaat zijn kunstjes – want na zoveel jaren is dat het gewoon – weer gaat laten zien.

    Raat: ‘Ondanks de economische crisis staat Amstelveen er goed voor. ‘Een verleden heb je, toekomst moet je maken’, vind ik altijd een mooi citaat. Het is geen vanzelfsprekendheid dat het goed gaat, elke dag zullen we voor Amstelveen moeten knokken’.

    Knokken in Amstelveen? Knokken in een gemeente waar bakken met belastinggeld binnenkomen omdat er relatief weinig uitkeringsgerechtigden wonen, veel beter gesitueerden wonen. Zo’n gemeente besturen noem ik geen knokken. In zo’n gemeente wethouder zijn is een eitje. Op zo’n manier goede sier maken met succesvol beleid is niet zo bijzonder. Misschien is dat de reden dat hij het nog een keer gaat doen. Veel succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.