Recht binnen treden huizen blijft bestaan

Raadzaal_1_372x182[1]De extra bevoegdheden die de burgemeester voor Koningsdag blijven bestaan. Ongeveer de helft van de gemeenteraad wilde er vanaf, nu het bezoek van de koning aan Amstelveen voorbij is. Maar omdat woensdagavond voor de tweede keer de stemmen staakten over het voorstel de verordening in te trekken, blijft de burgemeester het recht houden woningen binnen te laten treden, als hij dat voor de veiligheid nodig acht. 

D66, GroenLinks, PvdA en SP waren voor intrekking daarvan, maar de andere fracties wilden dat de noodverordening voor Koningsdag ook daarna behouden blijft. Dat laatste gebeurt nu, omdat het aantal voorstemmers (18) even groot was als het aantal tegenstemmers. Dat kwam doordat het CDA-raadslid Ferry van Groeningen niet aanwezig was. De complete raad bestaat uit 37 leden.

Nu de stemmen in twee achtereenvolgende vergaderingen staakte, is het voorstel tot intrekking niet aangenomen, waarop destijds door een deel van de raad was aangedrongen. Overigens met instemming van de scheidende burgemeester Fred de Graaf, die in de aanloop naar Koningsdag dankzij de bestaande aangepaste verordening huizen kon laten binnen dringen, waar mensen niet thuis waren in een buurt waar de energievoorziening tot een gevaarlijke situatie dreigde te leiden.

 

 

Lees ook:SP tegen preventief fouilleren ná Koningsdag
Lees ook:Mogelijk vrij reizen voor AV-minima
Lees ook:‘Niet eindeloos preventief fouilleren na Koningsdag’
Lees ook:D66 nu voor preventief fouilleren in APV
Lees ook:Preventief fouilleren wegens bezoek van Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.