Veenboer: fusie AC met Dunamare nog steeds mogelijk

Fusie van het Amstelveen College met de door de ouders en docenten gewraakte stichting Dunamare is volgens onderwijswethouder Veenboer nog steeds een mogelijkheid. Hoewel hij ook andere opties wil bestuderen, houdt hij die schaalvergroting open. Dat blijkt uit een broef die hij aan de raadscommissie Burgers en Samenleving heeft gestuurd. Voor VVD en Burgerbelangen (BBA) lijkt het opgaan van het AC in de Haarlemse onderwijsmammoet (met nu al 22 scholen) niet bespreekbaar. Zij willen dat het AC Amstelveens en zelfstandig blijft. Ook dat is overigens volgens Veenboer bespreekbaar. David de Jong (BBA) en Herbert Raat (VVD) willen de kwestie opnieuw in de raadscommissie aan de orde stellen.

 

Zij willen vooral dat voortbestaan van het AC als zelfstandige school onder een (versterkte) bestuurscommissie – de huidige structuur – nadrukkelijk als optie overeind blijft. En zij hebben de andere fracties gevraagd te laten weten hoe die daarover denken.  Ook willen BBA en VVD dat de uitwisseling van personeel tussen AC en Dunamare, die vooruitlopend op de fusie al plaatsvond, wordt teruggedraaid. De twee fracties willen nog voor de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie een plan van aanpak van B&W zien.

Veenboer zegt in zijn brief de op een fusie met Dunamare afstevenende bestuurscommissie van het AC deelgenoot te hebben gemaakt van zijn verbazing over het feit dat zij hem niet op de hoogte heeft gesteld van de grote onvrede binnen de medezeggenschapsraad (MR) en bij de ouders. Die bleek hem pas tijdens de rumoerige vergadering van de raadscommissie, waarin tal van insprekers hun ergernis over de eigengereidheid van bestuurscommissie en directie, alsmede het totale gebrek aan communicatie met ouders en docenten, uitten. “Uiteraard heb ik de vraag voorgelegd hoe men de situatie verklaart en hoe men hier mee om wil gaan. De verwachting van de bestuurscommissie dat men met een goed voorstel de MR wel meekrijgt, kan ik niet delen. Op de vraag hoe ik als wethouder de situatie benader, heb ik de bestuurscommissie toegelicht dat ik middels een vernieuwde samenstelling en opdracht aan de stuurgroep (gemeente, bestuurscommissie en directie Amstelveen College) alle mogelijkheden voor verzelfstandiging van het Amstelveen College in beeld wil brengen, dat ik de MR daar actief bij wil betrekken en dat ik zelf ouders en leerkrachten wil inlichten over de insteek,” aldus Veenboer in zijn brief aan de raadscommissie.

Hij verwacht dat in mei of juni alle mogelijke opties voor de toekomst van de school aan der orde komen. Die kunnen variëren van  alsnog aansluiting bij Dunamare tot voortbestaan als Amstelveense ‘eenpitter.’

Volgens De Jong blijft het schoolbestuur ondanks alle onrust uitgaan van schaalvergroting. "Terwijl nu al heel duidelijk is dat een essentieel deel van de gemeenteraad daar niet voor is. En nagenoeg de hele gemeenteraad heeft duidelijk gemaakt dat ook een toekomstscenario te wensen met een toekomstbestendige bestuurscommissie, als onderdeel van de opties."

Lees ook:Wethouder Veenboer wil zelf regie AC
Lees ook:Ouders eisen aftreden bestuur Amstelveen College
Lees ook:BBA tegen fusie Amstelveen College met provinciale stichting
Lees ook:Stuurgroep: Amstelveen College moet verzelfstandigen
Lees ook:Politiek houdt fusie AC voorlopig tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.