Ouders eisen aftreden bestuur Amstelveen College

De gemeenteraad moet nieuwe bestuurscommissie benoemen voor het openbare Amstelveen College. Dat vindt een groep verontruste ouders van leerlingen. De ouders hebben het vertrouwen in het huidige bestuur verloren als gevolg van het in hun ogen achterbakse afstevenen op een fusie van de school met de Haarlemse stichting Dunamare, waardoor het AC zijn zelfstandigheid zou verliezen en naar de mening van de ouders ook het openbare karakter gevaar loopt.  “Door het gebrek aan communicatie en openheid hebben wij geen enkel vertrouwen meer in de huidige bestuurscommissie,” aldus de opstandige ouders. “Lijmpogingen wijzen wij dan ook op voorhand af. Een bestuurscommissie die zo duidelijk gekozen heeft voor Dunamare en zaken al in gang heeft gezet kan niet worden geacht een objectief oordeel te kunnen geven over alle mogelijke opties voor de toekomst van het Amstelveen College.” De groep vindt ook dat er rust op en rond de school moet komen en het vertrouwen tussen alle belanghebbenden moet worden hersteld. “Zodat partijen samen in een goede relatie en constructief kunnen gaan werken aan de toekomst van het Amstelveen College.” De ouders zeggen bij voorbaat geen genoegen te zullen nemen met alleen het schorsen van voorzitter mr. drs. C.M. van der Meule van het bestuur.  Zij had begin augustus officieel al moeten aftreden,  maar bleef om voor de ouders onduidelijke redenen zitten.

Lees ook:BBA tegen fusie Amstelveen College met provinciale stichting
Lees ook:Wethouder Veenboer wil zelf regie AC
Lees ook:Stuurgroep: Amstelveen College moet verzelfstandigen
Lees ook:AC blijft volledig Amstelveens en openbaar
Lees ook:Veenboer: fusie AC met Dunamare nog steeds mogelijk

2 reacties op “Ouders eisen aftreden bestuur Amstelveen College

  1. Ik

    Rector stopt m.i.v. kerstvakantie !

    Dan weten jullie het…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Norbert de Beer

    Ik mis in het bericht hoe de bestuursoverdracht in de MR is besproken. Een dergelijk onderwerp hoort daar besproken te worden waarbij de verschillende belangen (personeel, ouders en leerlingen) uit de verf moeten komen.
    Het Amstelveen College is als “eenpitter” (één bestuur met één school)kwetsbaar en ik weet uit mijn verleden als onderwijsambtenaar bij de gemeente Amstelveen dat er al langer gezocht werd naar bestuurlijke schaalvergroting. De positie van de school zelf wordt daardoor in het geheel niet bedreigd, evenmin als het openbare karakter.
    Als je kijkt bij de organisatie van Dunamare kom je veel vergelijkbare scholen tegen (o.a. Haarlemmermeer Lyceum) die in dezelfde positie verkeerden.

    Om hoeveel ouders gaat het eigenlijk? En wat voor andere activiteiten hebben ze ontplooid om zich te laten horen?

    En waarom is er niet aan de bestuurscommissie gevraagd wat de reden is dat bestuursleden nog hun functie uitoefenen? Daar kunnen legitieme redenen voor zijn, bij voorbeeld het nog niet kunnen vinden van geschikte opvolgers.

    Ik ben benieuwd of mijn vragen beantwoord kunnen worden.

    Norbert de Beer

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.