Stuurgroep: Amstelveen College moet verzelfstandigen

Het openbare Amstelveen College moet verzelfstandig worden, maar niet fuseren met de Stichting Dunamare in Haarlem, die al 22 scholen heeft. Het AC, nu nog vallend onder een door de gemeente aangestelde bestuurscommissie, moet in een aparte stichting worden ondergebracht. Dat vindt een Stuurgroep, die advies heeft uitgebracht aan de gemeenteraad. Er ontstond vorig jaar grote onrust bij politiek, ouders van leerlingen, personeel en medezeggenschapsraad over een voorgenomen fusie. Alle partijen zijn het nu met de visie van de stuurgroep eens, meldt die aan de raad. De stuurgroep voegt er wel aan toe dat aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan. Zoals dat de school zich moet kunnen bedruipen met de gelden die van het Rijk komen. Er moet op basis van die vergoeding een sluitende meerjarenbegroting komen, waarbinnen ook de onderhoudskosten van de te bouwen nieuwe school zijn gedekt.

In het nieuwe gebouw aan de Sportlaan, dat in 2012 klaar zal zijn, worden mavo, havo en vwo samen gehuisvest op één locatie. In de stuurgroep zijn schoolbestuur, directie, medezeggenschapsraad en gemeente vertegenwoordigd. B&W willen weten of aan de in het advies staande voorwaarden kan worden voldaan en pas daarna een advies over de verzelfstandiging van de school aan de raad voorleggen.

Tot 1998 was de gemeente rechtstreeks verantwoordelijk voor al het openbaar onderwijs. In dat jaar werd een aparte bestuurscommissie ingesteld. De school en B&W oriënteerden zich op verdere verzelfstandiging. Toen kwam een fusie met Dunamare in beeld. Maar er kwam politiek (en ander) verzet tegen, uit vrees dat daarmee zowel het openbare als het Amstelveense karakter teloor zou gaan.

Lees ook:Burgerbelangen: ‘Amstelveen College verliest openbaar karakter’
Lees ook:Burgerbelangen tegen verdere autonomie Amstelveen College
Lees ook:Wethouder Veenboer wil zelf regie AC
Lees ook:AC blijft volledig Amstelveens en openbaar
Lees ook:BBA: Wethouder moet zich aan toezegging AC houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.