BBA tegen fusie Amstelveen College met provinciale stichting

Burgerbelangen (BBA) wil dat het Amstelveen College niet opgaat in de stichting Dunamare, die nu al 22 scholen in Noord-Holland heeft. Door de fusie is het openbare karakter van het Amstelveense voortgezet onderwijs niet meer gegarandeerd, vreest de fractie. Ook zou de democratische controle door de gemeenteraad erop verminderen, onder meer doordat het zicht op de benoeming van het bestuur verdwijnt. De fractie meent ook dat de lokale betrokkenheid verdwijnt. Ouders, personeel en leerlingen zijn gebaard bij een school die ook bestuurlijk dichtbij hen staat, vindt BBA. Zij heeft de gemeenteraad voorgesteld de fusieplannen van B&W niet te laten doorgaan.

 

Die sluiten volgens de fractie ook niet aan bij landelijke ontwikkelingen. ‘Minister Plasterk overweegt zelfs een fusietoets en heeft gezegd erg kritisch te zijn over schaalvergroting, omdat die in zijn optiek onmiskenbaar is doorgeschoten, zeker afgemeten aan de betrokkenheid van ouders, leerlingen en docenten,' aldus de fractie in het voorstel. De doelstellingen van Dunamare garanderen volgens BBA niet dat het AC een openbare school blijft.

Het Amstelveen College valt nu nog onder een lokale bestuurscommissie voor openbaar voortgezet onderwijs. Die zou er de zeggenschap over verliezen. Dunamare zou met het AC erbij 23 scholen gaan beheren met meer dan 14 duizend leerlingen in Amstelveen, Hoofddorp, Haarlem, Velsen en Zandvoort. B&W vinden dat het AC als zelfstasndige school te kwetsbaar os en teveel risico's loopt. Zij menen dat de fusie het voortgaan is op een weg die al enkele jaren geleden is begonnen.

BBA wil dat bestuurscommissie en college met een nota komen, waarin een op de toekomst gericht beleid voor het AC wordt uitgestippeld, met behoud van de zelfstandigheid en het openbare karakter.

Lees ook:Ouders eisen aftreden bestuur Amstelveen College
Lees ook:Wethouder Veenboer wil zelf regie AC
Lees ook:Stuurgroep: Amstelveen College moet verzelfstandigen
Lees ook:Veenboer: fusie AC met Dunamare nog steeds mogelijk
Lees ook:AC blijft volledig Amstelveens en openbaar

3 reacties op “BBA tegen fusie Amstelveen College met provinciale stichting

  1. Joram

    Jammer , heb er op school gezeten.

    Gaan vast ook weer banen verloren want zo’n fusie gaat nooit zonder.

    Groet,

    Joram

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anomiempje

    Personeel zeker niet blij …

    Mensen moeten verkassen !

    Ano

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sjoekie

    Mensen, wees heel blij als je niet onder het Dunamare Juk hoeft te werken: je hebt geen (eigen) leven meer! Het is inderdaad allemaal vriendjespolitiek. Geen eer te behalen. Niet vreemd dat mensen daar gillend onder vandaan willen. Nee, als je je baan kwijtraakt moet je juist blij zijn als je straks ergens anders mag werken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.