Volkstuinders beducht voor ontwikkeling gebied A9

B&W proberen met een brief aan de voorzitter van de tuinvereniging Langs de Akker de gemoederen van de tuinliefhebbers te bedaren. Zij reageren daarmee op een brief van de vereniging aan de gemeenteraad, waarin zij haar zorg uitspreekt over de plannen voor de zone langs de A9. De eigenaren van de volkstuinen vrezen dat hun complex moet wijken voor de nieuwe gebiedsontwikkeling, die samenhangt met de overkapping van de A9. Het college loopt daarmee weliswaar vooruit op wat de behandeling door de gemeenteraad, maar wilde de vereniging zo snel mogelijk antwoorden. Dat antwoord geeft trouwens geen enkele aanleiding voor rust in de gelederen. Het college laat weten dat het tuincomplex inderdaad in het herontwikkelingsgebied ligt.  “Wij hebben er alle begrip voor dat u de door u zo zorgvuldig vormgegeven tuinen koestert,” aldus B&W. Maar daar blijft het bij. Verder wordt de procedure in grote lijnen nog eens uitgelegd en aangegeven dat er in deze fase nog geen besluit valt. Het college zegt met zijn brief duidelijkheid te willen bieden, maar doet dat vervolgens allerminst. Uit de brief blijkt dat de tuinen, van de bezitters uit gezien, wel degelijk in de ‘gevarenzone’ ligt. Natuurlijk kunnen belanghebbenden hun mening nog geven, zoals in elke procedure voor gebiedsontwikkeling. Dat schrijven B&W dan ook nog maar eens.  De afgelopen maanden is er in de vorm van een stadsdialoog met de bevolking, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen van gedachten gewisseld over de wensen voor de toekomst van deze zone. Daarbij is een groot aantal ideeën ingebracht,’ a;dus het college. ‘De nu volgende stap in het proces is de formulering van scenario's en, daarvan afgeleid, een visie op de gebiedsontwikkeling voor de A9-zone. Met deze stap zal een begin worden gemaakt na de bespreking van de resultaten van de stadsdialoog in de hiervoor ingestelde commissie A9.’  De visie op de gebiedsontwikkeling wordt waarschijnlijk in december behandeld  door de gemeenteraad.  B&W proberen met een brief aan de voorzitter van de tuinvereniging Langs de Akker de gemoederen van de tuinliefhebbers te bedaren. Zij reageren daarmee op een brief van de vereniging aan de gemeenteraad, waarin zij haar zorg uitspreekt over de plannen voor de zone langs de A9. De eigenaren van de volkstuinen vrezen dat hun complex moet wijken voor de nieuwe gebiedsontwikkeling, die samenhangt met de overkapping van de A9. Het college loopt daarmee weliswaar vooruit op wat de behandeling door de gemeenteraad, maar wilde de vereniging zo snel mogelijk antwoorden. Dat antwoord geeft trouwens geen enkele aanleiding voor rust in de gelederen. Het college laat weten dat het tuincomplex inderdaad in het herontwikkelingsgebied ligt.  “Wij hebben er alle begrip voor dat u de door u zo zorgvuldig vormgegeven tuinen koestert,” aldus B&W. Maar daar blijft het bij. Verder wordt de procedure in grote lijnen nog eens uitgelegd en aangegeven dat er in deze fase nog geen besluit valt. Het college zegt met zijn brief duidelijkheid te willen bieden, maar doet dat vervolgens allerminst. Uit de brief blijkt dat de tuinen, van de bezitters uit gezien, wel degelijk in de ‘gevarenzone’ ligt. Natuurlijk kunnen belanghebbenden hun mening nog geven, zoals in elke procedure voor gebiedsontwikkeling. Dat schrijven B&W dan ook nog maar eens.  De afgelopen maanden is er in de vorm van een stadsdialoog met de bevolking, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen van gedachten gewisseld over de wensen voor de toekomst van deze zone. Daarbij is een groot aantal ideeën ingebracht,’ a;dus het college. ‘De nu volgende stap in het proces is de formulering van scenario's en, daarvan afgeleid, een visie op de gebiedsontwikkeling voor de A9-zone. Met deze stap zal een begin worden gemaakt na de bespreking van de resultaten van de stadsdialoog in de hiervoor ingestelde commissie A9.’  De visie op de gebiedsontwikkeling wordt waarschijnlijk in december behandeld  door de gemeenteraad.  B&W proberen met een brief aan de voorzitter van de tuinvereniging Langs de Akker de gemoederen van de tuinliefhebbers te bedaren. Zij reageren daarmee op een brief van de vereniging aan de gemeenteraad, waarin zij haar zorg uitspreekt over de plannen voor de zone langs de A9. De eigenaren van de volkstuinen vrezen dat hun complex moet wijken voor de nieuwe gebiedsontwikkeling, die samenhangt met de overkapping van de A9. Het college loopt daarmee weliswaar vooruit op wat de behandeling door de gemeenteraad, maar wilde de vereniging zo snel mogelijk antwoorden. Dat antwoord geeft trouwens geen enkele aanleiding voor rust in de gelederen. Het college laat weten dat het tuincomplex inderdaad in het herontwikkelingsgebied ligt.  “Wij hebben er alle begrip voor dat u de door u zo zorgvuldig vormgegeven tuinen koestert,” aldus B&W. Maar daar blijft het bij. Verder wordt de procedure in grote lijnen nog eens uitgelegd en aangegeven dat er in deze fase nog geen besluit valt. Het college zegt met zijn brief duidelijkheid te willen bieden, maar doet dat vervolgens allerminst. Uit de brief blijkt dat de tuinen, van de bezitters uit gezien, wel degelijk in de ‘gevarenzone’ ligt. Natuurlijk kunnen belanghebbenden hun mening nog geven, zoals in elke procedure voor gebiedsontwikkeling. Dat schrijven B&W dan ook nog maar eens.  De afgelopen maanden is er in de vorm van een stadsdialoog met de bevolking, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen van gedachten gewisseld over de wensen voor de toekomst van deze zone. Daarbij is een groot aantal ideeën ingebracht,’ a;dus het college. ‘De nu volgende stap in het proces is de formulering van scenario's en, daarvan afgeleid, een visie op de gebiedsontwikkeling voor de A9-zone. Met deze stap zal een begin worden gemaakt na de bespreking van de resultaten van de stadsdialoog in de hiervoor ingestelde commissie A9.’  De visie op de gebiedsontwikkeling wordt waarschijnlijk in december behandeld  door de gemeenteraad.  

Lees ook:Gemeente wil ‘stadsdialoog’ over A9-tunnel
Lees ook:Stadsdialoog A9 is begonnen
Lees ook:Golfbaan buiten bestemmingsplan landelijk gebied gehouden
Lees ook:Tevredenheid over informatie A9-tunnel en -gebied
Lees ook:Raad wil wel en niet bezuinigen

5 reacties op “Volkstuinders beducht voor ontwikkeling gebied A9

 1. Dr.Herman de Vries

  Als een groep van meer dan 350 èchte Amstelveners zo ongeveer de helft van hun leven hebben gegeven om van een stukje Amstelveen een natuurgebied te maken, zo mooi, dat er een sterrenwaardering aan toegekend is als mooiste tuincomplex van Nederland, dan zal een trotse gemeenteraad zo’n waardevolle, groene long koesteren, in het hart sluiten en er voor waken, dat er niets en niemand ook maar de geringste schade aan zo’n mooi bezit zou kunnen aanrichten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. C.Franken

  Ben het volkomen eens met Dr. de Vries. De gemeente heeft, net als ieder individu, wel degelijk een morele verplichting tegenover zijn burgers. En zéker tegenover deze burgers. Maar de druk en macht van de projektontwikkelaars is erg groot. Geld speelt geen rol. Ik heb het parkcomplex gezien. Het is ongelooflijk wat die bewoners daar gepresteerd hebben. Daar is inderdaad jaren en jaren aan gewerkt. Het is onvervangbaar. Bovendien zullen die mensen er geestelijk aan kapot gaan als het zou moeten verdwijnen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Martijn

  Neem van mij aan dat het tegen de vlakte gaat. B&W mogen dan de mond vol hebben over de groene stad die Amstelveen zou moeten blijven, dat moet natuurlijk niet de haaks gaan staan op de belangrijkste ambitie: Amstelveen als Manhatten van de lage landen. Amstelveen internationaal op de kaart als kantorenstad. Daarvoor is de wethouder met een stel ambtenaren net weer naar India geweest. Om bedrijven binnen te slepen, zonder zich af te vragen waar de werknemers moeten wonen, want dat kan hier niet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hr.W.v.d.Berg

  Mijne Heren,

  Gaarne reageer ik op het bericht, dat de gemeente het, mijns inziens, zéér verwerpelijke en vrijwel onmenselijke plan heeft, het beeldschone tuinkomplex “Langs de Akker” te verwijderen. Als je over dit park wandelt, ook aan de rechterzijde met de stille watertjes, dan voel je gewoon de liefde en warmte die hier al die jaren geïnvesteerd is. Je wordt a.h.w. opgenomen door de hier heersende serene rust en schoonheid.
  En dat alles verworven door jaren noeste handenarbeid. Er is geen elektra.
  En dan lees ik ook nog, dat het park een landelijke onderscheiding heeft gekregen. En terecht! De plm 360(!) tuinders, (er zijn 180 tuinen), wonen vrijwel allen in flats in Amstelveen en zijn met hart en ziel verknocht aan “hun” stukje natuur. De gemeente moet die mensen toch met trots in het hart sluiten.
  Het kán toch niet zo zijn, dat de gemeente wijkt voor de belangen van o.a. projektontwikkelaars en door de knieën gaat i.p.v. dit stukje overvalst Amstelveen te koesteren. Een kind kan zien, dat dit stukje goud bij de planning gespaard kan worden. Verplaatsing is uit den Boze. Absoluut onmogelijk.
  Moge het Amstelveense volk en masse in opstand komen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rob Nijkamp

  Ik ben het eens met de personen die voor behoud van het complex zijn, maar vergeet niet dat na een avondje rustig eten opeens 15 miljoen euro was verdwenen. En dat geld moet terug verdiend worden. Er is een goede oplossing voor, maar dat komt uit de eigen geldbuidel en dat is onmogelijk, dus dan toch maar grond aan de hoogste bieder weggeven en proberen politiek een beetje goed weg te komen. Waarom schrijf ik weggeven, omdat ik van mening ban dat iets moois en unieks niet mag verdwijnen. Daarin meegaan is weggeven los van de bedongen prijs.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.