Raad wil wel en niet bezuinigen

Hoewel de gemeenteraad zélf al lang geleden heeft ingestemd met een enorme bezuiniging, heeft hij blijkbaar toch moeite met de praktijk die nu door B en W wordt aangediend. Het snijden in cultuur, welzijn en sport voor in totaal 250 duizend euro ligt de politiek zwaar op de maag. Het college wil onder meer de subsidie voor de vakantiekampen hun subsidie helemaal afnemen. De gemeenteraad vraagt zich af waarom de ene vereniging of stichting wel en de andere niet of nauwelijks wordt gekort. B en W willen dat voor de raadsvergadering van 13 juli nog wel eens uitleggen, maar de vraagt voor de politiek blijft natuurlijk: hoe vertel ik het de kiezers bij de volgende ronde. Een partij moet altijd kunnen zeggen het toevallig met die éne bezuiniging niet eens te zijn geweest. Voorlopig wil de raad van B en W weten welke criteria per vereniging zijn gehanteerd.

Lees ook:ProDemos: Kennis maken met Amstelveense politiek
Lees ook:Raad wil van college nieuw toekomstbeeld voor Elsenhove en milieueducatie
Lees ook:Schriftelijke vragen BBA over topsporthal
Lees ook:D66 tegen minder subsidie voor scouting
Lees ook:Bibliotheek protesteert tegen bezuiniging

Eén reactie op “Raad wil wel en niet bezuinigen

  1. j.h. demming

    Op 13 juli komt de gemeenteraad weer bijeen. Vanwege dat feit wil ik op de valreep het volgende melden:
    In een aantal kranten stond onlangs te lezen dat kinderen steeds vaker op zomerkamp worden gestuurd omdat hun ouders geen geld hebben om een vakantie voor het hele gezin te betalen. De diverse kinderkampen in ons land blijken deze zomer dan ook weer bomvol te zitten. Volgens een woordvoerster van de Stichting Vakantiekind schiet de vakantie er nu eenmaal snel bij in als je moet bezuinigen. En ouders vinden dat erg vervelend voor hun kinderen. “Om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet de hele zomer hoeven te vervelen, sturen zij hun kroost een weekje naar ons toe. Dat is een goedkope oplossing”, aldus de woordvoerster. Het blijkt dat bijna 70 procent van de kinderen, die op zomerkamp komen, verder niet met vakantie gaan.
    Ik weet natuurlijk niet of ook veel Amstelveense ouders hun kroost naar Kinderland en Ons Vakantiekamp sturen omdat ze het niet zo breed hebben, maar het zou wellicht verstandig zijn wanneer het college van B en W nog eens goed nadenkt voordat zij de subsidie voor deze verenigingen intrekt, waardoor deze zich genoodzaakt voelen te stoppen met hun jaarlijkse nuttige activiteiten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.