Gemeente wil ‘stadsdialoog’ over A9-tunnel

B en W willen een ‘stadsdialoog' organiseren om inwoners, instellingen en bedrijven te betrekken bij de overkapping van de A9 en de (her) ontwikkeling van het gebied daaromheen. Doordat de weg, die nu de stad nog in tweeën deelt, door een tunnel gaat lopen, ontstaat één Amstelveen. Dat schept volgens het college nieuwe kansen. Begin mei maakt het, na overleg met de gloednieuwe raadscommissie A9, bekend hoe aan de dialoog kan worden deelgenomen. Eerst kan dat enkele weken via een digitaal forum op de homepage van de gemeente. De uitkomsten daarvan gaan dienen als uitgangspunt voor een inhoudelijke discussie in zogenaamde focusgroepen, waarin vertegenwoordigers van inwoners, bedrijven en instellingen zitten.

 

Daaruit moeten dan scenario's tot stand komen voor wéér een discussie, over ‘de te volgen koers van de gebiedsontwikkeling.' Behalve terugdringen van de overlast en verbetering van leefbaarheid langs de A9, heeft de gebiedsontwikkeling als doel geld uit de grondexploitatie aan beide zijden van de weg te genereren, de stad ‘te helen' en het openbaar vervoer te verbeteren. Al die ontwikkelingen moeten in samenhang met elkaar plaatsvinden, vinden B&W.

 

 

 

 

Lees ook:Stadsdialoog A9 is begonnen
Lees ook:Deelnemers gezocht voor tweede fase Stadsdialoog A9
Lees ook:Gemeente wil amateurskunst meer bevorderen
Lees ook:B&W-vergadering in Westwijk
Lees ook:Volkstuinders beducht voor ontwikkeling gebied A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.