Golfbaan buiten bestemmingsplan landelijk gebied gehouden

De golfbaan in de Bovenkerkerpolder is door B&W buiten het bestemmingsplan Landelijk Gebied gehouden, dat van 11 december tot en met 22 januari ter visie wordt gelegd. In het voorontwerp was de golfbaan nog wel opgenomen, evenals het areaal voor het recreatieplan AmstelGroen. Beide zijn er nu uitgehaald.  De gemeente noemt daarvoor ‘ontwikkelingen rond de golfbaan’ als een van de redenen. De provincie, VROM en LNV willen de golfbaan niet in de polder hebben en spanden juridische procedures aan. De rechter schortte de aanleg ervan op. Een bouwvergunning daarvoor was afgegeven op basis van een oud bestemmingsplan, dat wettelijk eigenlijk allang herzien had moeten worden.

B&W zeggen in afwachting van verdere ontwikkelingen in het golfbaangebied dat buiten het bestemmingsplan te hebben gehouden. Dat het ook met AmstelGroen gebeurde, komt volgens het college doordat daarvoor een milieurapportage nodig is. Als de benodigde onderzoeksgegevens daarvoor beschikbaar zijn, wordt een aparte bestemmingsplanprocedure voor AmstelGroen doorlopen. In het nu ter visie te leggen bestemmingsplan is het kassengebied ten oosten van de volkstuinen aan Langs de Akker gehandhaafd.

Naar verwachting wordt voor de gebiedsontwikkeling A9 medio 2010 een concept-gebiedsvisie vastgelegd. Een uitgangspunt daarvoor  is dat de zone A9 als één geheel wordt ontwikkeld, van Poeloever tot Amsteloever. Het tuindersgebied maakt daarvan deel uit. In afwachting van de gebiedsvisie A9 wordt in het ontwerp bestemmingsplan daarop niet vooruitgelopen.

Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan
Lees ook:Rechter schorst bouwvergunning golfbaan
Lees ook:Open dag golfcentrum gaat niet door
Lees ook:Actievoerders tegen golfcentrum komen met burgervoorstellen op agenda gemeenteraad
Lees ook:Opnieuw plan voor golfcentrum

Eén reactie op “Golfbaan buiten bestemmingsplan landelijk gebied gehouden

  1. j

    slim van ze???hoe krijg ik (gemeente&co) alsnog mijn zin………….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.