Golfcentrum Amsteldijk houdt open dag

3D animatie toekomstig clubhuis

Het door tegenstanders nog steeds bestreden Golfcentrum Amsteldijk, dat in de Bovenkerkerpolder wordt aangelegd, houdt zaterdag (25 september) van 13.00 tot 17.00 uur een Open Dag. Vorige week liep een beperkte groep de eerste 9 holes, op de tijdelijk aangelegde Pitch + Putt Country golfbaan. Volgens eigenaar Loogman krijgt het golfcentrum volgend jaar langzaam meer vorm. Dan worden de verschillende onderdelen van het oefencentrum geleidelijk in gebruik genomen. De Pitch en Putt baan wordt op termijn worden vervangen door een volwaardige 9 holes baan en een kwalitatief hoge par 3 oefenbaan, meldt Loogman Vastgoed. Volgens directeur Ger Loogman zijn ook niet golfers hartelijk welkom tijdens de open dag. “Die is er ook om iedereen te informeren over wat er komen gaat.” In de stal van een voormalige boerderij op het terrein is een volledig informatie centrum ingericht. Ook kan men een balletje slaan op de diverse uitgezette golfuitdagingen en op de golfsimulator. Verder zijn er professionals aanwezig om iedereen die het wil proberen de eerste beginselen van het golfspel bij te brengen.Tijdens de Open Dag toont een 3D film hoe het centrun er in de toekomst zal uitzien. De film staat van volgende week af ook op de website van Golfcentrum Amsteldijk. Men ook een tour maken langs de 3D afbeeldingen. Wegens de verwachte grote belangstelling is parkeren mogelijk in de omgeving van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters, vanwaar bezoekers met een pendelbus naar de Amsteldijk Zuid nr. 88 worden vervoerd. “Maar nog beter is het natuurlijk per fiets of met de benenwagen te komen,” zegt Loogman. Bij Ingang Turfschip of Amsteldijk is een fiets- en wandelpad dat direct naar het Golfcentrum leidt.

Wie minimaal een GVB of baanpermissie heeft, kan gratis een ronde spelen op de tijdelijk aangelegd Pitch en Putt baan (Pitch en 9 ijzer voldoende , dames Pitch en 8). Voor de dame en heer die de laagste score heeft over deze 9 holes is er een prijs beschikbaar. Er zijn al veel starttijden gereserveerd, meldt Loogman. Hij adviseert, om teleurstelling te voorkomen, vooraf een starttijd te boeken via website www.amsteldijk.nl Op de Open dag is de selectie van het Disabled Team Holland aanwezig voor informatie en demonstratie. Het team met dubbele handicap – een golf- en een fysieke handicap – speelt in de Europese Disabled Tour op hoog niveau mee en geeft demonstraties om 14.00 en 16.00 uur .

Wie wil kan zich op de Open Dag ook aanmelden voor de spelersclub. Het is een aspirant lidmaatschap en geheel vrijblijvend tot opening van de gehele baan. Aan bezoekers wordt ook gevraagd of zij interesse hebben in een bestuurspositie van deze spelersclub of deel willen uitmaken van wedstrijd-, jeugd- en andere commissies. Sinds vorige week hebben zich overigens, volgens Loogman, al veertig bedrijfsleden aangemeld voor een aspirant businesslidmaatschap.

Lees ook:Opnieuw plan voor golfcentrum
Lees ook:Levie en twee ex-wethouders openen golfcentrum
Lees ook:Honderden bezoekers open dag golfcentrum
Lees ook:Deel Golfodrome vervalt
Lees ook:Golfcentrum begint al groen te worden

8 reacties op “Golfcentrum Amsteldijk houdt open dag

 1. bakker bik

  Mijn sport is het niet.( maar ja is ook niet belangrijk), maar ik vind deze sport beoefenen in de randstad waar we zuinig moeten zijn op elk grassprietje en die zoveel plaats inneemt, zonde.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Juist op een golfbaan telt ieder sprietje groen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Groene sport dus?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Geen idee, ik fiets.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dick Jense

  Een golfbaan geeft de beste garantie op het behoud van groen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bob

  @Dick Jense Wat ingewikkeld. Als je niks doen groeit het gras vanzelf.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Bob, we willen geen wildgroei, maar gecontroleerde groei.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bob

  @ HvdL daar komen de bonsais ook uit voort. Sommigen vinden ze prachtig, ik vind ze mismaakte bomen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.