Golfcentrum begint al groen te worden

Golfcentrum Amsteldijk begint steeds meer vorm te krijgen, mede dor het warme weer van de laatste weken. Nu komen de eerste grasspietjes al bover de grond uit. Behalve Heijmans Sport en Groen, met vijftien grondverzetmachines, zijn veel onderaannemers er aan het werk. Dagelijks werken er circa dertig tot veertig mensen. De drainage is voor het grootste deel al geplaatst. Eind deze maand ligt er ongeveer 22 kilometer drainagebuis van verschillende diameters onder het Golfcentrum. Ook is gestart met plaatsing van de beregeningsinstallatie voor de teeboxen, fairways en greens. De afwerking van de holes 1, 2 en 3 verkeer in de afrondende fase. Volgende week worden de fairways bezand en kan men tot inzaaien over gaan. Een deel van natuurlijke oevers in het buitengebied langs de watergangen is al ingezaaid. Behalve het goede weer zorgen ook de vochtige omstandigheden van het aangrenzende water  ervoor dan men daar het gras bijna kan zien groeien, meldt initiatiefnemer Logman. Binnenkort begint ook  met de aanleg van diverse beschoeiingen en worden kabels en leidingen in de grond verwerkt.

“De vaart zit er goed in,”  zegt Ger Loogman. Met de regioconsul van de Nederlandse Golf Federatie werd deze maand gesproken over de opmeting van de baan en de toekenning van de A-status. In september wordt de volwaardige 9 holes baan opgemeten. Nu meten de 9 holes nog 2.605 meter, genoeg voor de A-status, met een aantal aanpassingen zal de baan nog langer worden.

Lees ook:Levie en twee ex-wethouders openen golfcentrum
Lees ook:Opnieuw plan voor golfcentrum
Lees ook:Golfcentrum Amsteldijk houdt open dag
Lees ook:Deel Golfodrome vervalt
Lees ook:Golfreis van Amsteldijk naar Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.