SP start ansichtkaartenactie minister Schulz A9

IMG_0001De SP wil dat op de A9 de maximale snelheid wordt verlaagd tot 80 kilometerIMG_0002 per uur. Zij is een ansichtkaartenactie gestart om daarop aan te dringen bij minister Schulz. Op de kaarten, die zaterdag werden verspreid in het Stadshart, wordt de minister ook gevraagd het besluit tot verbreding van de weg te heroverwegen. De kaart, waarvoor ook aanstaande zaterdag ondertekenaars en verzenders worden geworven, is gegoten in de vorm van een groet uit Amstelveen. Verbreding is slecht voor de gezondheid van omwonenden en hetzelfde geldt voor harder rijden dan 80 kilometer, vindt de partij.

“In Amstelveen wonen wij  in de vieste lucht van Europa”, zegt SP-fractievoorzitter Joep van Erp. “Het verkeer is de belangrijkste oorzaak.” De verbreding van de A9 zal volgens de partij niet alleen negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid maar ook voor het stadsbeeld. ‘De St. Annakerk wordt gedeeltelijk gesloopt en Meanderpark en Statenliedenbuurt moeten er flink wat ruimte voor afstaan. Het college van B&W wil dat de Amsteveense belastingbetaler 40 miljoen euro moet gaan bijdragen voor de verbreding van de A9.’ Vandaar dus de kaartenactie.

Op de groet uit Amstelveen is de volgende tekst te vinden:

 

‘Geachte mevrouw Schultz,

 

Ik woon in Amstelveen.

Het door u genomen besluit de A9 te verbreden zal grote gevolgen voor mij hebben. Ik maak mij nu al zorgen over het fijnstof en de geluidsoverlast. Voor de toekomst vrees ik ook nog een ernstige aantasting van het stadsbeeld van Amstelveen.

Ik vraag u daarom:

  • Om      z.s.m. de A9 binnen de gemeentegrenzen van Amstelveen te benoemen tot 80 km zone
  • Uw plan over de verbreding van de A9 te      heroverwegen.’

 

Met de kaart kan de Amstelveense bevolking laten zien dat ‘dit onzalige plan van de VVD-ers Raat, Post en Schultz de A9 te verbreden met  de maximale snelheid van 100 km’ nietr haar goedkeuring heeft, zegt de partij.

 

Lees ook:ChristenUnie stunt voor 80 km op A9
Lees ook:Geen lagere maximum snelheid op brede A9
Lees ook:Christen Unie wil onderzoek volksgezondheid langs A9
Lees ook:Bezwaren tegen verbreding A9 van tafel geveegd
Lees ook:Steun Kamerfractie GroenLinks: brede A9 alleen met tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.