Steun Kamerfractie GroenLinks: brede A9 alleen met tunnel

Ineke van Gent. Foto: Roel Wijnants Fotografie

De Tweede Kamer fractie van GroenLinks deelt volledig het standpunt van de Amstelveense gemeenteraadsfracties van PvdA, GroenLinks, VVD, CDA en D66 over de A9. Kamerlid Ineke van Gent wil snel een reactie van minister Melanie Schultz van Haegen op de brief van de vijf raadsfracties aan de Kamervoorzitter.  In hun brief zeiden de vijf lokale fracties dat zij geen wegverbreding zonder tunnel wensen, maar ook dat de gemeente geen 100 miljoen aan die tunnel kan bijdragen, zoals eerder afgesproken. Van Gent: “Het verbreden van de drukke A9, dwars door dichtbevolkt gebied zonder tunnel is wat mij betreft echt een no go zone. De leefbaarheid voor Amstelveners staat op het spel. De A9 is nu al een lelijk litteken door de gemeente, laat staan als de weg straks flink wordt uitgebreid. Desnoods stellen we de verbreding inclusief de ondertunneling een paar jaar uit”.Van Gent gaat bij de eerstvolgende procedurevergadering van de vaste Kamercommissie op 16 mei de Minister een formeel antwoord vragen op de brief. De reactie van de Minister wordt vervolgens onderwerp van gesprek bij de kamerbehandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) op 28 juni.  

 

Lees ook:Minister: ‘zonder bijdrage gemeente geen A9-tunnel’
Lees ook:SP: Streep door verbreding A9 in zicht
Lees ook:Meander aan minister: gemeente kan betalen aan tunnel
Lees ook:Pols tekent in Ridderzaal voor A9 tunnel
Lees ook:Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel

2 reacties op “Steun Kamerfractie GroenLinks: brede A9 alleen met tunnel

 1. Roel Wijnants

  De foto van Ineke van Gent is van mij
  De wet het erkent het recht op naamsvermelding: artikel 25 Auteurswet 
  De eenvoudigste manier om naamsvermelding te doen is een tekstuele vermelding onder of naast de foto.
  Linken is overigens ook niet genoeg als naamsvermelding.  Een naamsvermelding moet zichtbaar zijn op de plek waar de foto staat. 
  De wet eist niet alleen dat je de bron noemt maar ook expliciet de naam.

  Roel Wijnants Fotografie

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.