Alzheimer Café Amstelveen in De Luwte

Alzheimer-cafeIn Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland aan het Wimbledonpark 361 wordt donderdag 23 maart (19.30 uur) weer een Alzheimer Café gehouden. Job van Amerongen gaat daar in gesprek met mantelzorger Els Keijzer. Zij is één van de 300.000 mantelzorgers in Nederland die dag en nacht verantwoordelijk zijn voor de zorg voor hun thuiswonende partner met dementie.

De onderwerpen die aan de orde komen, zullen voor veel mantelzorgers heel herkenbaar zijn, zeggen de organisatoren. Zoals wanneer men zich realiseert dat het veranderende gedrag van een partner veroorzaakt wordt door dementie. En de fragen die dan komen, zoals: welke stappen moet men zetten en hoe beïnvloedt een partner met dementie het leven van de mantelzorgen, de relatie en sociale contacten en bezigheden?

Ongewild wordt men voltijd mantelzorger in plaats van een gelijkwaardige partner. Dan rijst de vraag hoe en door wie men zich laat ondersteunen om ervoor te zorgen het vol te houden. En of de omgeving omgeving wel de zwaarte van de taak erkent. Zijn er momenten die nog wel grote waarde hebben, en welke momenten zijn dat?

Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: [email protected]

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Men  hoeft zich niet van te voren aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer café in De Luwte
Lees ook:Rouw en verdriet bij dementie
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Ouderenpsycholoog in Alzheimer Café (Luwte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.