Ouderenpsycholoog in Alzheimer Café (Luwte)

alzheimer OAIn woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland aan het Wimbledonpark 361 wordt weer een zogenoemd Alzheimer Café gehouden. Dat gebeurt op donderdag 23 februari (19.30-21.00 uur). Simone Klooster, ouderenpsycholoog, zal spreken over de gedrags¬veran-deringen bij dementie en hoe men daar mee om kan gaan. Gespreksleider is Cornelie Swart.

Kenmerkend van dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Maar ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid.

Ook kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen. Het is in elk geval goed te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar de vraag hoe een mantelzorger daarmee om kan gaan. Ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerkt men het als de partner een ander mens geworden is? Die en andere vragen kan men stellen aan Klooster.

Voor meer informatie: coördinator van Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: [email protected]. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

Lees ook:Gedragsverandering thema van Alzheimer Café
Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Alzheimer Café Amstelveen in De Luwte
Lees ook:Alzheimer café in De Luwte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.