Alzheimer café in De Luwte

De Luwte. Foto: amstelveenweb.com

De Luwte. Foto: amstelveenweb.com

In woonzorgcentrum De Luwte aan het Wimbledonpark 361 wordt donderdag 28 april het Alzheimer Café Amstelveen weer gehouden. Het begint om 19.30 uur (einde 21.00 uur) en gastspreker is Freek Gillissen, verpleegkundig consulent dementie van het VUmc Alzheimercentrum.

‘Dementie en voeding’ is het thema van de avond. Het is een avond over preventie en hoe om te gaan met aan dementie gerelateerde problemen rond eten en drinken. Er komen vragen aan de orde als:

Heeft een verantwoorde en goede voeding invloed op het voorkomen en bestrijden van dementie? En zo ja, wat is dan het gewenste voedingspatroon en vanaf welke leeftijd moet je dat toepassen?

Verder komt ook ter sprake hoe men als partner / mantelzorger moet omgaan met een naaste met dementie die onder invloed van de ziekte enorm afvalt of bij wie de trek nimmer gestild lijkt. Wanneer moeten we mensen met dementie juist stimuleren tot meer eten en drinken en wanneer moeten we juist terughoudend zijn? Als we kiezen voor stimuleren, hoe doen we dat dan?

Veel vragen waar met hulp van Freek Gillissen en inbreng van de bezoekers antwoorden op worden gezocht.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café ‘s Regio Amstelland en Meerlanden, tel. 06-53766851. E-mail: [email protected]

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie
Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden
Lees ook:Meeting over jonge dementen nu in Meent
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Alzheimer Café over bewegen tegen dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.