Gezondheidscentrum in Westwijk geopend

Opening door Raat. Foto: amstelveenweb.com

Opening door Raat. Foto: amstelveenweb.com

“De Westwijk is ontzettend trots op jullie en op dit gezondheidscentrum”, zei wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) vrijdagavond. Hij opende officieel het gloednieuwe centrum ‘Duizendblad’ aan de Kamillelaan. Daarin zijn behalve huisartsen, tal van andere eerste lijnhulpverleners gevestigd op in totaal drie verdiepingen.

Onder meer zijn de huisartsenpraktijken van Peter van Esseveld, Bert Nap, Jan Mooij en Brigitte van Oosten en de fonkelnieuwe praktijk van huisarts Susanne Vink er gevestigd. Maar ook biedt het nieuwe gebouw onderdak aan een apotheek, thuiszorg, logopedie, diëtiek, psychologie, verloskunde, GGD en Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland.

Van Esseveld, een van de initiatiefnemers, zei altijd al te hebben gedroomd van een praktijk met andere huisartsen en medische hulpverleners. Bij de opening liet hij weten dat de gemeente de grond voor het pand goedkoop beschikbaar had gesteld. “Voor een appel en een ei”, zei Raat later.

Centrum 'Duizendblad'. Foto: amstelveenweb.com

Centrum ‘Duizendblad’. Foto: amstelveenweb.com

Verzekeraar

Maar ook tal van andere partijen hebben meegewerkt, onder wie verzekeraar Zorg en Zekerheid. Het centrum streeft volgens de betrokkenen naar afstemming op patiënten en de wijk. Raat, behalve wethouder ook patiënt van Esselink (“ik zie u weinig en hoop dast het zo blijft”), zei toe te juichen dat bij de bouw gekozen is voor lokale bedrijven. “Dan ga je niet voor alleen de goedkoopte, maar voor kwaliteit en korte lijnen.” Ook zijn collega wethouder Peter Bot was aanwezig, onder meer verantwoordelijk voor de riolering.

Verandering

Van Eesseveld zei voorheen zijn praktijk te hebben gehad in een gezondheidscentrum in het hart van Westwijk, maar uitbreiding met andere disciplines zat er daar niet in. En volgens hem is er ook veel veranderd in de zorg, onder meer doordat mensen langen zelfstandig blijven wonen. Zorgverzekeraar Z&Z stimuleert samenwerking van medische en paramedische experts. In 2011 begon men met de plannen voor het centrum, dat van alle partijen investeringen heeft gevergd.

 

 

Lees ook:Huisarts voorkomt woningbouw bij Medisch Centrum
Lees ook:Verwachte massale protest tegen medisch centrum losgebarsten
Lees ook:VVD: bezwaren tegen artsenprakijk St. Josephlaan negeren
Lees ook:Vertrouwensbreuk oorzaak vertrek directie ziekenhuis
Lees ook:Campagne tegen depressie in Westwijk

Eén reactie op “Gezondheidscentrum in Westwijk geopend

  1. Gerben

    Johan, fijn dat erbij kon zijn. Geen uitsluiting van de pers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.