VVD: bezwaren tegen artsenprakijk St. Josephlaan negeren

Als het aan de VVD ligt, wordt geen gehoor gegeven aan de bezwaren tegen de vestiging van een HOED praktijk (huisartsen onder één dak) in de St. Josephlaan. Woensdagavond (28 november) beslist de gemeenteraad over het bestemmingsplan Amstelveen Noord-West, waarin onder meer de huisartsenpraktijk is gepland. Omwonenden vrezen daardoor verkeersoverlast in een smalle straat, maar de VVD vindt dat hun belangen moeten wijken voor het algemeen belang. "Van de vier huisartsen in Amstelveen-noord, met tienduizend inwoners, willen er twee graag met pensioen gaan. Vroeger had huisartsen hun praktijk aan huis, maar er ontstaan steeds meer groepspraktijken, waar vaak ook artsen in deeltijd werken. Wil je de eerste lijn gezondheidszorg op peil houden, dan moet je voor deze oplossing kiezen," zegt VVD-raadslid Herbert Raat.

 

Volgens hem is de locatie in de St. Josephlaan de enige mogelijkheid voor de vestiging van een HOED. De tegenstanders zijn het daar niet mee eens. Zij verwijzen onder meer naar de nieuwe mogelijkheden die zullen ontstaan als het gebied langs de A9 wordt herontwikkeld, in verband met de komst van de overkapping van de A9. Maar dat logt zover in het verschiet, dat daar nu geen rekening mee moet worden gehouden bij het toestaan van voorzieningen die snel nodig zijn, vindt Raat. "Die HOED is van essentieel belang voor de gezondheidszorg in Amstelveen-noord," zegt hij.

Lees ook:GroenLinks: Wethouder moet huisvestiging artsen regisseren
Lees ook:Huisarts voorkomt woningbouw bij Medisch Centrum
Lees ook:Meeste huisartsen in groepspraktijk
Lees ook:Geen spreekuur artsen in Dignahof
Lees ook:CDA houdt thema-avond over gezondheidszorg

41 reacties op “VVD: bezwaren tegen artsenprakijk St. Josephlaan negeren

 1. Hans van der Liet

  Weer een typisch geval van NIVEA-cultuur. Maar ja, de “usual suspects” zullen in het negeren van de protesten van de bewoners wel weer het bekende duivelse complot zien van de politieke elite tegen Jan met de pet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Hoe u trouwens weet dat ik een pet heb is me compleet een raadsel!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Zoals mevrouw Wielenga en de heer Bos weten, ben ik helderziend.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Taz

  hoop gebral in de ruimte….

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Precies, die praktijk moet er gewoon zo snel mogelijk komen. Als het moet via nooddecreet!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Johan Th. Bos

  Eindelijk geeft u toe ZELF te menen helderziend te zijn. Dat wat u meent te zien ook correct is, waag ik te betwijfelen. De meeste helderzienden boijken in de praktijk trouwens te falen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Wij zijn aan de macht, dus hebben we van de kiezer gelijk gekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Johan Th. Bos

  Van een deel van de kiezers. Kennelijk krijgen VVD, PvdA, Burgerbelangen en GroenLinks dan meer gelijk van de kiezer in Amstelveen dan het CDA, dat zich er dus bij de twee grootste in moest slijmen om me te mogen doen. Maar voor een beetje macht kronkelt misschien welk elke partij als een aal in snot en worden principes, zoals ik al eerder zei, met het grootste gemak bij het vuil gezet.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jan Demming

  U hebt het over ‘we’, meneer Van der Liet. Dan wil ik u bij deze vertellen dat ik uit zeer betrouwbare bron vernomen heb dat u, eenmaal terug in Amstelveen, niet meer hoeft te solliciteren bij het Amstelveense CDA-bestuur!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Hahaha, ik denk, dat ze me met open armen ontvangen, net als twee jaar geleden, toen ik na zeven jaar buitenland terugkeerde! Iemand met mijn uitstekende staat van dienst voor de partij wordt zonder twijfel weer liefdevol in de CDA-familie opgenomen! Check uw bronnen nog maar eens goed! (zullen wel anoniem blijven, denk ik?)

  Meneer Bos, ik zal u eens iets verklappen: het CDA WERD gevraagd om aan de coalitie deel te nemen, het hoefde ZELF NIET te vragen!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Johan Th. Bos

  Natuurlijk werd het gevraagd. Het had al gezien hoe de hazen liepen en zich met dat vergaande flirten verleidelijk opgesteld. De VVD wilde natuurlijk niet met GRoenLinks en D66 verder, die haar eerder in de oppositie hadden gedreven. Daar deed de PvdA ook aan mee, maar om die partij kon ze nu eenmaal niet meer heen (8 zetels, slechts een minder dan de VVD). Dus bleef alleen het CDA over, want in BBA had de VVD ook geen zin (hoewel die qua standpunten vaak dicht bij de VVD staat). Maar wees nou eerlijk: het CDA wilde het – ondanks de schrale oogst van 4 zetels – toch niet laten gebeuren dat zij eens niet kon meeregeren. Daar had zij het prijsgeven van haar heiligste principes voor over, desnoods. Nou ja, voor zover zij die nog heeft, want ze zijn mij niet opgevallen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Wij hebben geen enkel (heilig) principe overboord hoeven zetten om deel te nemen aan dit college (überhaupt kan ik mij op het niveau van de gemeentelijke politiek amper voorstellen dat daar principes leven die het predikaat “heilig” verdienen. Dat epitheton zou ik erder reserveren voor gewetenskwesties als abortus en euthanasie en daar beslist de raad niet over).

  Hoe weet u eigenlijk dat de VVD geen zin gehad zou hebben in BBA? U staat niet bekend als iemand met sterke banden met de VVD, dus ik ben benieuwd naar uw bron in dezen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jan Demming

  Met betrekking tot 28/11/2007, 19:28:

  Uiteraard vemeld ik mijn bron niet, maar ik kan u verzekeren dat hij/zij een zeer gerespecteerd CDA-lid in Amstelveen is.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Dacht ik het niet. Maar zelfs het meest gerespecteerde lid van het CDA Amstelveen zal moeten buigen voor de wil van de algemene ledenvergadering, want die heeft het laatste woord over de benoeming van bestuursleden. En zoals menig andere politieke partij zit het CDA ook niet zo dik in het kaderpersoneel, dus mijn handjes, kennis en ervaring zullen ook over vier jaar weer meer dan welkom zijn! Ik verheug mij er nu al op!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Hans van der Liet

  In dit verband is het trouwens ook nog interessant te vermelden dat ik nog nooit heb hoeven solliciteren naar een ambt bij het CDA-Amstelveen. Ik werd er steeds voor gevraagd.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Jan Demming

  Dat behoort dan sinds kort tot het verleden!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans van der Liet

  Haha, wachten wij het af, meneer Demming. Ik denk, dat uw gerespecteerde CDA-lid zich een beetje verkijkt op de verhoudingen binnen het CDA Amstelveen (om welke reden hij natuurlijk ook graag anoniem wil blijven: zo blijft hem straks een blamage bespaard). Maar nog slechts even geduld, over vier jaar weten wij het al. Tot die tijd neem ik nog een rum-cola op uw gezondheid!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Hans van der Liet

  En in het onwaarschijnlijke geval dat het CDA mijn diensten wenst te versmaden, dan denk ik dat ik mij bij de SP aanmeld. Daar wordt de Parteiführung tenminste slaafs gevolgd!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Jan Demming

  Zelfs ‘in het onwaarschijnlijke geval’ is hier te optimistisch en hoopvol uitgedrukt.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Hans van der Liet

  Meneer Demming, ik weet niet wat voor beeld u heeft van het CDA, maar het gaat er daar ietsje anders aan toe dan bij de SP. Bij óns (let op de nadruk) kan iemand nog zo gerespecteerd zijn, als hij de ledenvergadering niet meekrijgt, heeft hij slechte kaarten. Natuurlijk kunt u iemand vinden in het CDA Amstelveen die mij niet graag ziet terugkeren op het pluche van de macht. De ergste vijanden zitten immers meestal in je eigen partij. Het getuigt slechts van uw naïviteit om de opinie van een enkeling als maatgevend te beschouwen. Dat moge in de door u bewonderde SP zo zijn (waar men immers het Führerprinzip hanteert: Jan, jij loopt voorop en wij lopen mee), het CDA heeft leden die zelf kunnen nadenken.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jan Demming

  Meneer Van der Liet, ik baseer me op dingen die mij verteld zijn door een gerenommeerd CDA’er. De situatie die ik heb beschreven is de juiste: u bent niet meer welkom in het lokale CDA-bestuur. Als u me niet gelooft, waarom steekt u uw licht dan niet op bij uw partijgenoten in het Amstelveense?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Jan Demming

  Vandaag niets vernomen uit Curacao. Heeft iemand daar z’n licht inderdaad opgestoken?

    /   Beantwoorden  / 
 23. Hans van der Liet

  U legt uw oor te luisteren bij een CDA-er die het lef niet heeft om zijn identiteit bekend te maken alvorens ferme uitspraken te doen die ook overigens kant noch wal raken. Of ik tzt weer bestuurslid word, is enkel en alleen zaak van de ALV. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen of ben ik nu zo dom? Het lijkt me stug dat die vrind van u even een enquete heeft gehouden onder de 200 CDA-leden en zelfs al had hij dat gedaan: mijn terugkeer speelt pas over 4 jaar en tegen die tijd ziet het er misschien weer heel anders uit.

  Feit blijft dat alle partijen, ook het CDA, lijden onder een slinkend aantal actieve leden. Menigeen vindt het namelijk niet zo leuk om zich te engageren in een politieke partij. Veel gemakkelijker en leuker om van buitenaf tegen de politiek aan te schoppen immers! De meest waarschijnlijke conclusie luidt dus: ook over vier jaar zal er weer een stoel in het bestuur voor Hansje (term overgenomen met dank aan de hangjongere) zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Jan Demming

  Dan kan ik u vertellen dat de identiteit van de bewuste CDA’er wél bekend is, althans bij mij, haha. Hij heeft me echter niet gevraagd om zijn naam geheim te houden. Dat is iets dat ik uit mezelf doe! Logisch lijkt me, als iemand je iets toevertrouwd!

    /   Beantwoorden  / 
 25. Hans van der Liet

  En waarom u die naam niet bekend geeft, is duidelijk: du moment dat die bekend wordt, houdt uw gerenommeerde CDA-er op een gerespecteerd lid te zijn van de beweging, want hij stelt zijn eigen mening dan boven die van de leden.

  Enfin, wie het ook moge zijn: over vier jaar reken ik wel met hem af. De messen ga ik vast slijpen. De ervaring leert dat mijn tegenstanders binnen de partij doorgaans slechte kaarten hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Jan Demming

  Laten we het daar op houden. Ik maak u niet (nog) wijzer dan u al bent!

    /   Beantwoorden  / 
 27. Hans van der Liet

  Nee, dat lijkt me ook beter van niet. Dat zou voor die gerenommeerde CDA-er namelijk heel ongunstig uitpakken. Overigens is de gemiddelde leeftijd binnen het CDA Amstelveen dermate hoog, dat er een bovengemiddeld grote kans is, dat hij/zij over vier jaar het tijdelijke al gezegend heeft en dan heeft het “probleem” zich vanzelf opgelost.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Johan Th. Bos

  Het CDA trekt blijkbaar geen jongeren, zoals bijvoorbeeld de ChristenUnie. Hoe zou dat nou toch komen? Ik denk dat veel jongeren te radicaal zijn om de niets meer voorstellende C van het CDA nog serieus te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Hans van der Liet

  Ik meen dat bij de laatste TK-verkiezingen bij de mensen onder de 30 de meesten van hen op het CDA hebben gestemd, dus dat valt ook weer mee. Maar inderdaad, voor radikalinski’s is bij het CDA geen plaats. Gelukkig maar!

    /   Beantwoorden  / 
 30. Jan Demming

  Hier zou met ‘te radicaal’ wel eens ‘te nadenkend’ bedoeld kunnen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Hans van der Liet

  Als te nadenkend zijn ertoe leidt dat je gaat stemmen op een partij die zekere moeite heeft met de aanwezigheid van homo’s op deze aardbol, dan is ook dat inderdaad geen aanbeveling meer.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Johan Th. Bos

  In elk geval zie ik in Amstelveen bij de CU meer jonge vertegenwoordigers in de politieke arena dan bij het CDA.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Hans van der Liet

  Dan kunt u niet goed tellen, want in de gemeenteraadsfractie van het CDA zitten twee keer zoveel dertigers als in de fractie van de CU.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Zacharias Jansen

  Ik snap heel best dat dr Brenninkmeijer en andere artsen hun zorgvuldig opgebouwde good will willen verzilveren door hun praktijk te verkopen. Ik gun het ze van harte. Echter niet ten koste van mij of andere omwonenden. Er zijn momenteel genoeg plekken in deze buurt waar een HOED en een apotheek te realiseren zijn.

  Wederom laat de gemeente Amstelveen zich kennen als incompetent. Ze maakt schaamteloos misbruik van haar macht. Sinds wanneer is een apotheek maatschappelijke bestemming???? Een apotheek is detailhandel. Maar de gemeente gunt zichzelf kennelijk het recht a) haar werk niet naar behoren te doen en b) boven de wet te staan.

  Schandalig.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Hans van der Liet

  Ja, en op die andere plekken wonen dan weer andere omwonenden, die ook weer bezwaar maken. En zo houdt het nooit op. Heel goed, dat de gemeente hier knopen doorhakt, anders kan men straks in de gemeente nergens meer naar huisarts of apotheek!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Johan Th. Bos

  Meneer Van der Liet, dat is logisch met een grotere fractie. Maar in raad, commissies en lokaal partijkader zie ik veel twintigers en dertifers bij de CU. Trouwens, u gaf zelf toe dat het lokale CDA dermate vergrijst dat u daar mogelijk uw come back aan zult danken.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Hans van der Liet

  Vergrijzing klopt voor wat betreft het totale ledenbestand, maar met een fractie die voor de helft uit dertigers bestaat, een dertiger als wethouder (de jongste van het stel!) en ook een afdelingsbestuur dat voor veertig procent uit dertigers bestaat, slaat het CDA wat betreft actief kader bepaald geen slechte figuur vind ik.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Rob Nijkamp

  Maar in de afgelopen raadsperiode heeft het college van B&W onder aanvoering van voormalig wethouder Thiemessen, vast nog wel bekend bij Hans vd Liet, toch besloten dat HOED gerealiseerd gat worden in de oude muziekschool in het Keizer Karelpark. Nooit meer iets van gehoord en nu opeens aan de Molenweg. Zal wel weer binnenkamers geregeld zijn zoals meer zaken die nu openbaar worden. Politici blijven vreemde wegen bewandelen om iets te doen in de volgende volgorde:
  eerst eigenbelang, dan misschien een scheutje partijbelang en dan na veel nadenken misschien iets voor de burger.

  Met politici bedoel ik alle, geen enkele partij uitgezonderd, waarbij per partij een individu altijd de bekende uitzondering zal zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 39. Hans van der Liet

  Als er huisartsen moeten komen in Amstelveen-Noord, dan hebben we weinig aan een praktijk in het Keizer Karelpark, nietwaar?

    /   Beantwoorden  / 
 40. Rob Nijkamp

  Werkelijk? Maar, dat is altijd makkelijk intypen vanuit verweggistan. Reageer nu eens op datgene wat er wordt gezegd en eigenlijk is iedere bijdrage er 1 teveel. Nee, ik ben niet van/voor censuur, maar een reactie moet volgens mij een meerwaarde hebben. Die van mij is dat, inderdaad arrogant, maar ik woon ook in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Hans van der Liet

  Beste Rob, jij vraagt je af waarom de lokatie van de geprojecteerde huisartsenpraktijk is gewijzigd door b en w en ik geef daar een perfect antwoord op. Als jij dat geen meerwaarde vindt hebben, tja, tant pis.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.