Verwachte massale protest tegen medisch centrum losgebarsten

Wethouder VeenboerZoals viel te verwachten is in Groenelaan de hel losgebarsten over de plannen voor de bouw van een medisch centrum aan Maritsa. Dan kan de gemeente niet hebben verwonderd, want een aantal jaren geleden, toen ook over een gezamenlijke praktijkruimte voor huisartsen op dezelfde locatie werd gesproken, brak ook de hel los. Het mag dan zo zijn dat Groenelaan op termijn volledig zonder eerstelijnsgezondheidszorg dreigt te komen als er niet wat gebeurt, maar niet in mijn achtertuin, redeneren de bewoners. Ook al past een medisch centrum aan Maritsa in het bestemmingsplan.

Er moet een stukje groen voor worden opgeofferd dat nu als speelterrein dient. En dát gaat voor hen toch even boven medische zorg, blijkbaar. Er spelen nu dagelijks honderd kinderen, meldde een van de meer dan driehonderd in het Zonnehuis te hoop gelopen wijkbewoners.

De gemeente heeft er op gewezen dat vijf tot honderd meter verder nog een als speelveld in te richten terreintje braak ligt, maar voor dat argument zijn de bewoners niet gevoelig. Bewoners van Maritsa klagen dat zij een vier verdiepingen tellend gebouw op zes meter afstand van hun woning krijgen. Opeens begint ook de politiek kennelijk te twijfelen. In elk geval de oppositie. Er zijn tenslotte volgend jaar raadsverkiezingen. GroenLinks verwijt de gemeente te gemakkelijk naar groene plekken te kijken voor dergelijke projecten. Hoewel de gemeente een selectie uit een groot aantal alternatieve locaties heeft gemaakt. Volgens haar was Maritsa, mede door het bestemmingsplan, de meest voor de hand liggende.

Herbert Raat van de VVD, de partij die doorgaans tegen het verdichting van de stad is, vindt nu de verwijten aan het adres van Veenboer (PvdA), niet terecht. “De huisarts van vroeger met praktijk aan huis bestaat niet meer,” zegt hij. “Eigenlijk had er jaren geleden al een gezondheidscentrum in Groenhof moeten komen. Daarom is het goed dat wethouder Veenboer zijn nek uitsteekt en een beslissing wil nemen, zodat wij de huisartsen in Groenhof niet kwijt raken. Zij kunnen overal terecht. Overigens gooi ik de deur voor andere locaties niet op slot, maar als die echt niet zijn te vinden, moet het Maritsa worden.”

Maar de bewoners raken liever de huisartsen dan het speelveldje in de buurt kwijt. Niet nieuw, want ook de vorige poging hen aan Maritsa onderdak te verschaffen, veroorzaakte een golf van protest. De te verwachten tegenstand was in het ambtelijke voorstel aan B&W al als een van de nadelen van de locatie ingecalculeerd. Maar ook aan alle andere locaties kleefden voor- en nadelen. Alles afwegend kwam Maritsa er als beste uit. Een optie was ook het garagepand van Smit (tegenover Groenhof), maar de eigenaar daarvan wil niet verkopen. Maar SanderMager van GroenLinks veronderstelt economische motieven: die locatie heeft een veel hogere economische waarde dan het speelveldje aan Maritsa. Nou en? Moet voor een pand ten behoeve van de eerstelijns zorg dan de hoogste prijs worden betaald?”

Lees ook:Burgerbelangen wil buigen voor protest tegen medisch centrum Maritsa
Lees ook:Lawaai omwonenden Maritsa bij presentatie medisch centrum
Lees ook:Gezondheidscentrum mogelijk bij Groenhof
Lees ook:Bouw gezondheidscentrum Maritsa toch opnieuw bekeken
Lees ook:Bouw medisch centrum voor Groenelaan aan Maritsa

6 reacties op “Verwachte massale protest tegen medisch centrum losgebarsten

  1. Hans vd Liet

    Verbluffend inderdaad hoe de oppositie zich voor het karretje van de Neinsager laat spannen. Lekker makkelijk meeliften op het volksprotest en volgend jaar maart de beloning incasseren zeker! Nou, we zullen de oudere, zorgbehoevende kiezers in de wijk er tzt wel even aan herinneren waar hun vrienden zitten en waar vooral niet!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    Wat een verschrikkelijke spelfouten in dit stukje zeg!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      U hebt gelijk, maar het is wel anderhalf jaar geleden. En soms wordt in de snelheid van de berichtgeving wel eens een tikfout gemaakt. Overigens heb ik maar drie tikfoutjes gevonden. Hoezo vreselijk veel spelfouten?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Je kanker moeder

    Die man is mijn ex! Hij is kanker gay! Polen veroverd nederland!
    HOEREN!

      /   Beantwoorden  / 
    1. w

      Praat jij altijd zo?

        /   Beantwoorden  / 
  4. mel

    hey lekker hunks

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.