Lawaai omwonenden Maritsa bij presentatie medisch centrum

Esculaap3[1]Bewoners van Groenelaan hebben een lawaai actie aangekondigd tegen de plannen van de gemeente voor de bouw van een gezondheidscentrum aan Maritsa. Een actiegroep strijdt daar allang fel tegen, omdat de bouw ten koste gaat van een speelveldje. De actievoerders gaan nu lawaai maken tijdens de inloopavond van de gemeente op 7 juli in De Bolder (Groenhof). Daar wordt dan van 17.30 tot 19.30 uur het ontwerp getoond en kunnen vragen worden gesteld aan architect en projectontwikkelaar. Zoals bijna gebruikelijk koos de gemeente ook voor de presentatie van dit onder vuur liggende ontwerp weer een zomeravond uit. Veel bewoners zijn dan met vakantie, constateren de actievoerders.Ook jaren geleden protesteerden buurtbewoners tegen een zogenaamde HOED (Huisartsen onder Eén Dak) aan Maritsa. Zij konden de realisering ervan toen tegen houden. Maar het vorige college vreesde geen arts in Groenelaan over te houden en de gemeenteraad stemde alsnog in met de plannen van enkele artsen en een apotheek voor de bouw van een medisch centrum. Het pand krijgt een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter en wordt negen meter hoog. De actievoerende bewoners zien de lawaai actie als een van de laatste mogelijkheden om te protesteren.

Lees ook:Bouw gezondheidscentrum Maritsa toch opnieuw bekeken
Lees ook:Verwachte massale protest tegen medisch centrum losgebarsten
Lees ook:SP voert actie voor behoud speelveldje
Lees ook:BBA: medisch centrum op plaats Willem Alexanderschool, niet aan Maritsa
Lees ook:Gemeenteraad en B&W: protest tegen medisch centrum overschrijdt grenzen

18 reacties op “Lawaai omwonenden Maritsa bij presentatie medisch centrum

  1. Mark

    van afstel komt uitstel !!! WE ZULLEN DOORGAAN TEGEN DIT PLAN !!

    Zolang de gemeente eerst de huisartsen de rug toekeert en nu de bewoners zullen ze het weten ook.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Veel succes gewenst, maar ik vrees dat het een gelopen race is.

        /   Beantwoorden  / 
  2. de schoolmeester

    Tegenover garage Smit staat al tijden een kantoorgebouwtje leeg en wat dacht men van het kantoorgedeelte van Aemstelsteyn. Is de Gondel al helemaal vol? Ik ben het ermee eens dat er een HOED moet komen, maar ik vind ook dat men alle leegstaande gebouwen in de buurt moet bekijken, voordat men gaat investeren in dure nieuwbouw en speelveldjes gaat opofferen overigens vraag ik me wel af hoe de bewoners zouden reageren als ze voor de keus werden gesteld een speelveldje of parkeerplaatsen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Ik ga bij de omwonenden in de tuin staan en daar met mijn vuvuzela een eigen lawaaiactie houden tegen die egoïstische NIMBY-gasten. De gemeente roep ik op om tijdens die inloopavond ordeverstoorders met de gummiknuppel op andere gedachten te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Zet het op You Tube, Hans! Wil ik zien en velen met mij.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Bekijk het maar, Bikker. Zo ver komt het nog, dat ik voor jouw amusement ga zorgen.
    Je gedraagt je trouwens nu net als Onno, die kwam ook met hele waslijsten van ongeschikte lokaties aanzetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Ik zie meedenken als iets positiefs. Dat wil nog niet zeggen dat ik beweer dat ik altijd gelijk heb ( zoals jij altijd van jezelf zegt), maar op zo’n manier dwing je de gemeente op een gegeven moment antwoord te geven. Trouwens ik denk dat dit projekt door de actualiteit misschien zal worden ingehaald gezien de heroverweging van vele nieuwbouwprojekten ivm de recessie.

        /   Beantwoorden  / 
  5. mark

    Nou Hans, eerst een grote bek met je toeter en nu al weer afhaken?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Nee hoor, ik ga het alleen niet op Youtube zetten, maar getoeterd wordt er! Als Bikker me wil zien toeteren, moet-ie er maar voor uit zijn luie stoel komen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. mark

    Hans, ik zie je graag morgen bij de Bolder. Ik ben daar ook met mijn moeder ( 73 jaar lentes jong) en bewoonster van een flat grenzend aan de maritsa. Wij nemen onze potten en pannen mee en jij je blaaspijpje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Mark, ik heb bij de Bolder niks te zoeken. Ik ga bij de omwonenden in de tuin staan, zoals je had kunnen lezen.
      Ik bid dat je moeder nooit een huisarts nodig zal hebben als de nood aan de man komt.

        /   Beantwoorden  / 
  8. mark

    Dank je wel, voor de moeite. Maar mijn moeder kan nog prima de weg naar de huisarts vinden,(immers is de wijk groenelaan voorzien van genoeg huisartsen, verpleeghuizen,een ziekenhuis, dokterspost en zelfs een eerste hulp ) en mocht er een noodsituatie zijn dan komt zelfs de huisarts niet, dan kunnen we gewoon 112 bellen.
    Zij vindt het in dit geval belangrijker dat ze niet de hele dag binnen hoeft te zitten maar op een bankje met wat buurtbewoners en spelende kinderen op een veilig stukje groen in de wijk.

      /   Beantwoorden  / 
  9. van Miers

    Waar net de wijk begon te verjongen, het levendiger werd op straat en ook gezelliger, waar mensen een plek hebben om bij elkaar te komen is NU de gemeente bezig het allemaal weer te verpesten. Wij blijven vechten voor onze wijk en TEGEN de slapende bestuurders van deze gemeente. ( alleen jammer dat de slapende bestuurders niet meer hun verantwoordelijke functie beoefenen)

      /   Beantwoorden  / 
  10. de schoolmeester

    Geef ze alternatieven in deze tijden van geldtekorten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Onno

    Hé , is het weer begonnen??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Ja, we gaan nu eindelijk de laatste ronde in. Zal blij zijn als dat ding er eindelijk staat. Kan mijn opoe tenminste weer haar tabletten krijgen….

        /   Beantwoorden  / 
  12. Onno

    Hahahaha, ach zielige opoe heb je ook he ….
    Volgens mijn vriend veenboer zou hij er al lang hebben moeten staan maar die duffe ambtenaren hebben nog geneens een vergunning geregeld hahahahahahah

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.